ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου καλεί τους πολίτες, ιδιαίτερα αυτούς που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αυτές τις ημέρες και να λαμβάνουν όλα τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης, σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. σύμφωνα με τις οδηγίες αυτοπροστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες, συνιστάται στους πολίτες:
 Να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς μακριά από συνωστισμό, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες και να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.
 Να αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία, όπως και το βάδισμα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο και να φορούν καπέλο, γυαλιά ηλίου και ρούχα ανοιχτόχρωμα από ύφασμα που επιτρέπει στο δέρμα να αερίζεται και διευκολύνει την εξάτμιση του ιδρώτα, αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα.
 Να καταναλώνουν ελαφρά γεύματα με φρούτα και λαχανικά, περιορίζοντας τα λιπαρά και την ποσότητα του φαγητού.
 Να πίνουν άφθονο νερό και χυμούς φρούτων, αποφεύγοντας τα οινοπνευματώδη.
 Ιδιαίτερη μέριμνα συνιστάται για τα μωρά και τα μικρά παιδιά, καθώς και τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες.
Σε περίπτωση ανάγκης έχουν τεθεί σε επιφυλακή υπάλληλοι της Κοινωνικής Πρόνοιας, της Βοήθειας στο σπίτι και της Πολίτικης Προστασίας του δήμου ώστε να προσφερθεί οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί. Επίσης στις τοπικές κοινότητες του Δήμου, όποιος δημότης έχει ανάγκη μπορεί να απευθυνθεί στον Πρόεδρο της Κοινότητάς του.
Για την προστασία των δημοτών από τον καύσωνα θα διατεθούν, εφόσον παραστεί ανάγκη, οι αίθουσες του Δημοτικού Συμβουλίου στην πλατεία Πυθαγόρα και του Δημαρχιακού κτιρίου στο Πυθαγόρειο καθώς και τα κτίρια των Κοινοτήτων.
Παρακαλούμε σε περίπτωση ανάγκης όπως απευθυνθείτε στα τηλέφωνα: για την Δημοτική Ενότητα Βαθέος: Αντιδήμαρχος κ. Γ. Διονυσίου 6970107383 και για την Δημοτική ενότητα Πυθαγορείου: Αντιδήμαρχος κ. Ε. Καρράς 6985874363
Από τον Δήμο Ανατολικής Σάμου