Σκηνές τραγωδίας εκτυλίχθηκαν για άλλη μια φορά  στις 6 Οκτώβρη στη Λέσβο και τα Κύθηρα με πολλούς νεκρούς πρόσφυγες και μετανάστες αλλά και αγνοούμενους.

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου καταγγέλλει το νέο έγκλημα εις βάρος προσφύγων και μεταναστών. Γεγονότα σαν κι αυτά, δυστυχώς, δεν είναι καινούρια. Είναι αποτέλεσμα των σφοδρών ιμπεριαλιστικών πολέμων και συνθηκών απόλυτης φτώχειας που ζουν αυτοί οι άνθρωποι στις πατρίδες τους. Στον πόνο αυτών των συνανθρώπων μας στήνονται ολόκληρες συμφωνίες και γεωπολιτικά παζάρια που πρωτοστατούν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις πιστές στη βάρβαρη ευρωενωσιακή πολιτική.

 

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου στέκεται αλληλέγγυο στους πρόσφυγες και μετανάστες και καλεί τους εργαζόμενους του νησιού μας να ενισχύσουν τον αγώνα για:

  • Να παρθούν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα για άμεση παροχή ασύλου και προστασία των προσφύγων σύμφωνα με την συνθήκη της Γενεύης και τις αποφάσεις του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.
  • Να σταματήσει η φονική πολιτική των απελάσεων, των επαναπροωθήσεων και των υπερδομών-φυλακών
  • Κανένα ΚΥΤ στο νησί. Να κλείσει  το στρατόπεδο συγκέντρωσης  στου Ζερβού. Να μην μετατραπεί το νησί μας σε μια τεράστια φυλακή ανθρώπων.
  • Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες. Να απεγκλωβιστούν όλοι οι πρόσφυγες μετανάστες για τις χώρες προορισμού τους. Να τους δοθεί η δυνατότητα να καταθέτουν εκεί αίτημα ασύλου, κόντρα στους κανονισμούς Δουβλίνου και τη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας, που τους εγκλωβίζουν. Να καταργηθεί ο κανονισμός του Δουβλίνου και η συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας.
  • Να οργανωθούν διαδικασίες υποβολής αιτήσεων ασύλου από τον ΟΗΕ και την ΕΕ στην Τουρκία και απευθείας μετακίνηση τους στις χώρες προορισμού τους.
  • Απεμπλοκή της χώρας μας από τους ληστρικούς πολέμους, να σταματήσει να παρέχει διευκολύνσεις και βάσεις ως ορμητήρια φονιάδων των λαών


Η Διοίκηση