Το ΕΚΣ καταγγέλλει τη κυβέρνηση που επιστράτευσε για άλλη μια φορά τον αυταρχισμό με στόχο την τρομοκράτηση των ξεσηκωμένων αγροτών.

Μόλις χτες, με πρωτοφανείς μεθοδεύσεις και μια μέρα μετά το στήσιμο του πανθεσσαλικού μπλόκου της Νίκαιας, το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς του αγώνα της αγροτιάς σε πανελλαδικό επίπεδο, έφτασαν στα σπίτια στελεχών των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων των θεσσαλικών νομών κι άλλων αγροτών, κλητήρια θεσπίσματα με τα οποία καλούνται να δικαστούν την 1η Μάρτη 2019, με την κατηγορία ότι παρακίνησαν τους αγρότες να βγουν με τα τρακτέρ τους στο μπλόκο! Για πρώτη φορά στα χρονικά δεν τους δίνεται η δυνατότητα της κατάθεσης απολογίας! Κατευθείαν στον αγά!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  από τη μια συνεχίζει τις βάρβαρες πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων που οδηγούν σε αδιέξοδο και στο ξεκλήρισμα εκατοντάδες μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους και από τη άλλη επιστρατεύει την καταστολή ενάντια σε όποιους αγωνίζονται, όπως έκανε με τους σπουδαστές, τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς, τους συνταξιούχους και η κατρακύλα τελειωμό δεν έχει. Είναι βαθιά γελασμένη αν νομίζει ότι θα σταματήσει τους δίκαιους αγώνες της εργατικής τάξης, των αγροτών, της νεολαίας, με τις διώξεις και την καταστολή.

 

Το ΕΚΣ εκφράζει την συμπαράσταση και την ταξική αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους αγρότες που παλεύουν για:

  • Μείωση του κόστους παραγωγής,με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%, κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές, τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες, κατάργηση των χαρατσιών.
  • Κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας.
  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος λόγω των πολύ χαμηλών τιμών παραγωγού των προϊόντων και των ζημιών στην παραγωγή, για τις οποίες δεν φέρουν ευθύνη οι παραγωγοί.
  • Κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου, συντάξεις αξιοπρέπειας στα 60 χρόνια για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.
  • Να σταματήσουν τα “αγροτοδικεία”και η ποινικοποίηση των αγώνων