ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη 11/10 ένας εργαζόμενος σε τεχνική εταιρία του νησιού κόντεψε να χάσει τη ζωή του σε μηχάνημα ασφαλτόστρωσης. Από τα χειρότερα τον γλύτωσε η άμεση επέμβαση των συναδέρφων του.  Στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γ.Ν.Σάμου κι εκεί κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του στην Αθήνα, όπου και νοσηλεύεται.

Τα εργατικά ατυχήματα έχουν γίνει ημερήσια διάταξη. Τα διαλυμένα εργασιακά δικαιώματα, το πάρτυ της εργοδοσίας στις πλάτες των εργαζομένων, με την ανοχή και –πολλές φορές-συμμετοχή του κράτους είναι η αιτία των εργατικών ατυχημάτων. Άθλιες συνθήκες εργασίας, ελλιπή έως ανύπαρκτα μέτρα προστασίας, εντατικοποίηση. Αυτό το τρίπτυχο έχει ως αποτέλεσμα τον θάνατο και τους τραυματισμούς εκατοντάδων εργαζομένων τα τελευταία χρόνια.

Η Ταξική Πορεία καταγγέλλει την εργοδοσία που ευθύνεται για τον τραυματισμό του συνάδερφου εργαζομένου. Καταγγέλλει το κράτος για την ενεργή συμμετοχή του στα συνεχή εγκλήματα κατά των εργαζομένων.  Με τις πλάτες του κράτους, τις αντεργατικές του νομοθετικές ρυθμίσεις, την πρακτική μηδενικών ελέγχων στους χώρους εργασίας, η εργοδοσία τσακίζει στην κυριολεξία τους εργαζομένους. Η υποχώρηση του εργατικού κινήματος έχει δώσει τον χώρο στο κεφάλαιο και το κράτος να μη διστάζουν να θυσιάζουν τις ζωές και την υγεία των εργαζομένων στον βωμό τους κέρδους.

Να αντιδράσουμε τώρα! Η οργή και η αγανάκτησή μας να γίνει ορμή αγώνα ενάντια στις  στις πολιτικές της φτώχειας, των διαλυμένων εργασιακών δικαιωμάτων, των εργατικών ατυχημάτων/δυστυχημάτων. Η εργατική τάξη και οι εργαζόμενες μάζες χρειάζεται να απαντήσουν στην εργασιακή βαρβαρότητα που έχει επιβάλλει το σύστημα. Μόνο ένα μαζικό, αγωνιστικό εργατικό κίνημα μπορεί να αποτελέσει απάντηση αντίστασης στις άθλιες συνθήκες, διεκδικώντας ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, αυξήσεις σε μισθούς, συλλογικές συμβάσεις .