Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!

ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ !

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ!

Καλωσορίζουμε τους συναδέλφους που προσλήφθηκαν στην Α΄φάση αναπληρωτών.Οι 31.846 προσλήψεις αναδεικνύουν τα τεράστια κενά που υπάρχουν για τη στοιχειώδη λειτουργία των σχολείων από το πρώτο χτύπημα του κουδουνιού, παρά τους διορισμούς που έγιναν τα τελευταία χρόνια.Οι διεκδικήσεις των σωματείων για μαζικούς διορισμούς όλων των αναπληρωτών παραμένουν στο επίκεντρο.

Οι μεγάλες ανάγκες της εκπαίδευσης παραμένουν, παρά τις προσλήψεις. Αρκετοί μαθητές δε θα έχουν παράλληλη στήριξη από την αρχή της σχολική χρονιάς, ενώ δεν έχουν προχωρήσει και οι ιδρύσεις όλων των τμημάτων ένταξης. Ερωτηματικά παραμένουν σε σχέση με το πώς θα λειτουργήσουν τα  ολοήμερα τμήματα. Τα τμήματα ΖΕΠ δεν έχουν εκπαιδευτικούς για να λειτουργήσουν παρά το ότι έχουν ιδρυθεί, ενώ και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση σημαντικός αριθμός ωρών σε πολλά μαθήματα θα χαθεί. Είναι δεδομένη η ανάγκη της άμεσης β΄φάσης αναπληρωτών, ώστε να καλυφθούν όλα τα εναπομείναντα κενά, τη στιγμή βέβαια που τα σωματεία διεκδικούσαν την κάλυψή τους σε μία μεγάλη φάση.

Ειδικά για την παράλληλη στήριξη στο νησί μας έγινε ένα μεγάλο κόψιμο στις προσλήψεις των εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης, με αποτέλεσμα σε κάθε σχολική μονάδα, ανεξάρτητα από τον αριθμό των μαθητών που χρειάζονται παράλληλη στήριξη, δόθηκε μόνο ΕΝΑΣ συνάδελφος και ενώ οι μαθητές που χρειάζονται είναι τουλάχιστον 30,  μόνο 12 συνάδελφοι προσελήφθησαν.

Με τον πιο ανάλγητο τρόπο περικόπτονται τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών. Εύλογα προκύπτουν σοβαρά ζητήματα:

Μαθητές που χρειάζονται υποστήριξη όλες τις ώρες που βρίσκονται σχολείο πώς θα μπορέσουν να ανταποκριθούν; Με ποιον τρόπο διασφαλίζεται η κάλυψη των αναγκών τους αφού δεν έχει προβλεφθεί ούτε η αυτονόητη ίδρυση περισσότερων τμημάτων ένταξης;

Οι 2 συνάδελφοι που θα μοιράζονται σε τέσσερα σχολεία  και θα γίνουν λάστιχο, πώς  αυτό θα αποβεί προς όφελος των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών;

Μετά από δύο χρονιές παρατεταμένων lockdown και «τηλεκπαίδευσης» οι ανάγκες σε μαθησιακή και ψυχολογική υποστήριξη των μαθητών είναι ακόμη πιο αυξημένες. Πώς η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ προχωρεί σ’ αυτή την έωλη επιστημονικά και απαράδεκτη παιδαγωγικά επιλογή να μην καλύψει το μεγαλύτερο ποσοστό των μαθητών που έχουν ανάγκη στήριξης;

Σταδιακά και με επιλογή της κυβέρνησης αποσύρεται από έναν ακόμη τομέα η κρατική υποχρέωση και μέριμνα και θα αναγκάσει τους γονείς να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και να στραφούν στην ιδιωτική παράλληλη στήριξη, γεγονός που αφενός δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό στο πλαίσιο της δωρεάν εκπαίδευσης και αφετέρου οι περισσότεροι γονείς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να προχωρήσουν σε αυτή την επιλογή.

Είναι φανερό πως η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ επιδιώκει, μετά και τον διορισμό δοτών αιρετών, να καταστήσει τις Δ/νσεις απλά εκτελεστικά όργανα των επιλογών της και έναν βραχίονα εφαρμογής της πολιτικής των περικοπών σε όλα τα επίπεδα.

Ξεκάθαρα  αυτές οι επιλογές θα συναντήσουν τη σφοδρή αντίδραση ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας και του γονεϊκού κινήματος.

Απαιτούμε:

Να μην υπάρξει καμία παραποίηση στα πραγματικά κενά που θα στείλουν οι Διευθύνσεις εκπαίδευσης στο ΥΠΑΙΘ είτε αφορά στα κενά της γενικής είτε της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης (παράλληλες στηρίξεις, ΕΕΠ-ΕΒΠ).

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Εκτός των κενών, κυβέρνηση και Υπουργείο είναι υπεύθυνοι για την Οδύσσεια που περιμένει πολλούς συμβασιούχους συναδέλφους, που είτε δουλεύουν για πρώτη φορά, είτε αναγκάστηκαν να γυρίσουν στα σπίτια τους, επειδή δεν ήξεραν πότε θα τους ξαναπροσλάβουν, ενώ τώρα πρέπει να φύγουν ξανά για άλλες περιοχές. Δε φτάνει που κάθε καλοκαίρι τους στέλνουν στα επιδόματα του ΟΑΕΔ και μάλιστα όχι όλους, δε φτάνει που τους έχουν ένα καλοκαίρι μέσα στο άγχος και την ανασφάλεια, τους καλούνε να δουλέψουν σε όλη την Ελλάδα χωρίς καμία μέριμνα για κατοικία, σίτιση, δωρεάν μετακίνηση, τη στιγμή που όλοι ξέρουμε πού έχουν φτάσει τα ενοίκια, πως συνεχίζεται η ακρίβεια, πού έχει φτάσει η βενζίνη, τα ακτοπλοϊκά.

Μάλιστα, κοροϊδεύουν τους συναδέλφους με μια απλή έκπτωση 50% στα ακτοπλοϊκά, τη στιγμή που στην καλύτερη περίπτωση ένας νέος συνάδελφος χρειάζεται να έχει στην άκρη τουλάχιστον 1500 ευρώ για τα έξοδα της διαμονής, τα ενοίκια, τους μεσίτες και όλα τα υπόλοιπα. Κερασάκι στην τούρτα αποτελεί το «φάγωμα» 4 ημερομίσθιων από τον 1ο μισθό του Σεπτέμβρη, καθώς θέλουν η έναρξη μισθοδοσίας να ξεκινήσει από 5 Σεπτεμβρίου, ενώ έχουν ήδη ανακοινωθεί οι προσλήψεις. Τέτοιους εκπαιδευτικούς θέλουν…λάστιχο, με μισθούς χαρτζιλίκι, που πληρώνουν ακριβά από την τσέπη τους το κυνήγι προσόντων και τα έξοδα για να κάνουν αυτό που αγαπάνε και σπουδάσανε…

Δε θα τους κάνουμε τη χάρη!

Οργανωνόμαστε μέσα από τα σωματεία μας για να μη μείνει κανένας αβοήθητος!

Άμεσα, μόλις αναλάβουμε την υπηρεσία, αξιοποιούμε όλους τους τρόπους για να ενημερώσουμε το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου μας για τα προβλήματά μας.Οργανώνουμεκαι συμμετέχουμε σε κινητοποιήσεις των σωματείων για να λυθούν άμεσα τα «καυτά» προβλήματα.

Συνολικά για τους αναπληρωτές συναδέλφους μας διεκδικούμε εδώ και τώρα:

  • Η μισθοδοσία να ξεκινήσει κανονικά από την 1η Σεπτεμβρίου. Κανένα χαμένο μεροκάματο.
  • Αύξηση μισθού κατά 20% στο εισαγωγικό κλιμάκιο και αντίστοιχα σε όλα τα υπόλοιπα. Καταβολή 13 ου και 14 ου μισθού και αφορολόγητο στα 12.000.
  • Δωρεάν μετακίνηση στην περιοχή πρόσληψης και 50% έκπτωση σε όλα τα ΜΜΜ για όλο το έτος.
  • Επιδότηση ενοικίου στα 300€ τον μήνα. Αξιοποίηση διαθέσιμων διαμερισμάτων, δωματίων, εστιών και ξενοδοχείων για τη δωρεάν στέγαση αναπληρωτών και νεοδιόριστων.
  • Δωρεάν σίτιση για τους εκπαιδευτικούς σε στρατιωτικές και φοιτητικές λέσχες. Δημιουργία λεσχών σίτισης σε περιοχές με μεγάλη συγκέντρωση εκπαιδευτικών.
  • Αύξηση του ποσού της χιλιομετρικής αποζημίωσης για ανάγκες της υπηρεσίας και διεύρυνση των κατηγοριών που δικαιούνται αποζημίωση.
  • Άμεσα να γίνει η β΄φάσηπροσλέψεων για να καλυφθούν όλα τα κενά.

 

Για το  Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                    ΜΑΡΟΥΠΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ