ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Συνάδελφοι /σες

Το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας αποφάσισε(κατά πλειοψηφία)  να εισηγηθεί την υποχρεωτικότητα και την επέκταση της ΚΣΣΕ σε όλους τους ξενοδοχοϋπάλληλους της χώρας. Η γνωμοδότηση του Ανώτατου Συμβούλιο Εργασίας να γίνει υποχρεωτική η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων σε όλη τη χώρα ήταν αποτέλεσμα των αγώνων χιλιάδων εργαζομένων.Ταυτόχρονα αυτή η θετική εξέλιξη δεν σημαίνει ότι ξεχνάμε την «μόνιμη διεκδίκηση» των εργαζομένων του κλάδου να υπογράφονται και να εφαρμόζονται οι συλλογικές συμβάσεις σε επισιτιστικά καταστήματα και ξενοδοχεία από όλους τους εργοδότες.

  • Να τηρούνται όλοι οι όροι αμοιβής και εργασίας για όλες τις ειδικότητες, χωρίς διαχωρισμούς.
  • Να εφαρμόζεται η 8ωρη δουλειά, με δυο συνεχόμενες ημέρες ανάπαυσης την εβδομάδα.

Αυτά τα αιτήματα πρόβαλλαν αγωνιστικά δεκάδες σωματεία του κλάδου σε όλη τη χώρα, εδώ και ένα χρόνο, με συλλαλητήρια, απεργίες, στάσεις εργασίας.

Μένει να συνεχιστεί ο αγώνας να ακυρώσουμε στην πράξη σε κάθε ξενοδοχείο, όσα υπέγραψε η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας με τους ξενοδόχους και διαχωρίζει τους εργαζόμενους σε παλιούς και νέους, σε συναδέλφους που εργάζονται σε μικρά ή μεγάλα ξενοδοχεία και επεκτείνει το χρόνο εργασίας όλων των ξενοδοχοϋπαλλήλων κατά μία ώρα την ημέρα και μία ως δύο ημέρες την εβδομάδα. Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τα μη συνεχόμενα ρεπό, είναι δωράκια προς τους ξενοδόχους και αποτελούν προπομπό των «ανατροπών του αιώνα» που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ στον εργάσιμο χρόνο.

Μένει να δώσουμε μαζί με όλη την εργατική τάξη τον αγώνα να υπερασπίσουμε το 8ωρο, να διεκδικήσουμε 7ωρη, 5θήμερη, 35ωρη εργασία.

Κάθε άλλη διευθέτηση στον χρόνο εργασίας, είτε αναφέρεται στη συλλογική σύμβαση, είτε στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη, απορρίπτεται!

Κάτω τα χέρια από το 8ωρο – Δεν είναι για παζάρια και για διάλογο

 

Η Διοίκηση του Σωματείου μαςκαλεί τουςεργαζόμενουςκαι τους ανέργουςτου κλάδου στην Ικαρίαστις 3/6/2021 τηρώντας τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας-να πάρουν μέρος στην απεργία που κυρηξε για τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα των νησιών μας το ΕΚΣ, και στην απεργιακή συγκέντρωση (Πλατεία Αγ. Κηρύκου  στις 12:00).

 

Η Διοίκηση