ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση και στις εκλογές του σωματείου μας για την ανάδειξη αντιπροσώπων στην 91η ΓΣ της ΔΟΕ και στη Συνδιάσκεψη του ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ. Χωρίς συνδικαλιστική άδεια και σ’ αυτές τις διαδικασίες, είναι πολύ σημαντικό ότι υπήρξε αρκετά μεγάλο ποσοστό συμμετοχής, μεγαλύτερο κι απ’ τις εκλογές για ΔΣ που προηγήθηκαν το Φλεβάρη. Καλούμε τους συναδέλφους που απείχαν, να βρεθούν κοντά στο Σύλλογο, το σωματείο είναι η δύναμή μας, το σωματείο παίρνει δύναμη απ’ τη συμμετοχή όλων μας στη δράση του και στη ζωή του.

Ευχαριστούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που εμπιστεύτηκαν την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, δίνοντάς μας μεγάλο ποσοστό και για πρώτη φορά έναν αντιπρόσωπο για το συνέδριο της ομοσπονδίας μας. Υποσχόμαστε να τιμήσουμε την ψήφο τους κι αυτά που λέγαμε χθες, να είναι τα ίδια που θα πούμε και στη ΓΣ της ΔΟΕ, μεταφέροντας τις θέσεις μας και συμβάλλοντας στην προσπάθεια αλλαγής των συσχετισμών σε κατεύθυνση αγωνιστική, απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές που έχουν ρημάξει την εκπαίδευση και τη ζωή μας, απέναντι και στον κυβερνητικό συνδικαλισμό που έχει οδηγήσει την ομοσπονδία σε πορεία συμβιβασμού και υποχώρησης.

Το αποτέλεσμα για τη Συνδιάσκεψη του ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ, ήταν επίσης θετικό, δίνοντας στην ΑΣΕ 3 αντιπροσώπους και το δικαίωμα να ισχυροποιήσει τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και στο συνδικαλιστικό αυτό όργανο,

Με τη δεύτερη θέση που κατακτήσαμε και στις δύο κάλπες, έγινε ένα ακόμη σημαντικό βήμα και για την αλλαγή της κατάστασης στο σωματείο μας. Μας δίνει περισσότερη δύναμη να συνεχίσουμε αταλάντευτα την προσπάθεια τα συνδικάτα μας να είναι πραγματικά αγωνιστικά και πλάι σε κάθε εργαζόμενο.

Οι αντιπρόσωποί μας θα είναι η φωνή όλων των συναδέλφων. Θα είναι η φωνή αυτών που συμμετείχαν με συντριπτικά ποσοστά σε απεργιακές μάχες, στην απεργία – αποχή από την αξιολόγηση, που δε συμμετείχαν στις ηλεκτρονικές εκλογές. Θα είναι η φωνή των αναπληρωτών που ζουν στην αβεβαιότητα, των νεοδιόριστων, όλων των εκπαιδευτικών που αγωνιούμε για το δημόσιο σχολείο και τη μόρφωση των παιδιών.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών της 31ης Μάη είναι τα παρακάτω:

ΓΙΑ ΔΟΕ

ΓΙΑ ΝΤ ΑΔΕΔΥ

Ψήφοι

Ποσοστό

Έδρες

Ψήφοι

Ποσοστό

Έδρες

Ψηφίσαντες

244

244

Έγκυρα

240

241

Άκυρα- Λευκά

4

3

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

65

27,08%

1

68

28,22%

3

Ενωτική Δημοκρατική Κίνηση Εκπαιδευτικών

93

38,75%

1

96

39,83%

5

Ανεξάρτητη Επικοινωνία

63

26,25%

0

54

22,41%

3

Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών

19

7,92%

0

23

9,54%

1

Συνεχίζουμε, βαδίζουμε μαζί στο δρόμο του αγώνα!

Είμαστε οι πολλοί, έχουμε το δίκιο, το διεκδικούμε!