Ανακοίνωση

23 Σεπτεμβρίου 2021

Πραγματοποιήθηκε χθες στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου Ικαρίας η συνεδρίαση της Επιτροπής προκειμένου να καθοριστούν οι δράσεις του επόμενου διαστήματος.

Για άλλη μια φορά δεκάδες συντοπίτες, εκπρόσωποι συλλόγων και δημοτικών παρατάξεων έδωσαν εντυπωσιακό παρόν, δημιουργώντας ένα κλίμα αισιοδοξίας στην δύσκολη εποχή που διανύουμε. Η μαζική παρουσία κόσμου αποτελεί άλλωστε την καλύτερη απάντηση στις λογικές διχασμού και κοινωνικού αυτοματισμού που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση, με απώτερο σκοπό να προωθήσει, χωρίς κοινωνικές αντιστάσεις, τις εγκληματικές πολιτικές διάλυσης της δημόσιας υγείας.

Η μαζική παρουσία του κόσμου αποδεικνύει πως παρά την κυβερνητική προπαγάνδα μέσω των κρατικοδίαιτων ΜΜΕ, μεγάλο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας δεν τσιμπάει στον κοινωνικό αυτοματισμό και δηλώνει παρόν στην μάχη ενάντια στην υποχρεωτικότητα, τις αναστολές εργασίας και την κατάρρευση του Νοσοκομείου και του Κέντρου Υγείας.

Στην συζήτηση που ακολούθησε, μεταξύ άλλων, ανακοινώθηκαν και οι αποφάσεις της ΕΛΜΕ Ικαρίας – Φούρνων και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Κηρύκου να συμμετάσχουν στην περεταίρω διεύρυνση της Επιτροπής, γεγονός που χαιρετίστηκε με ενθουσιασμό από τους παρευρισκόμενους.

Μετά από συζήτηση αποφασίστηκαν:

1.    Η διακίνηση κουπονιών οικονομικής ενίσχυσης σε όλο το νησί αλλά και στην Αθήνα, προς κάλυψη τόσο των τρεχόντων εξόδων όσο και των δικαστικών προσφυγών των ανεσταλμένων εργαζομένων. Ήδη τα μέλη της Επιτροπής έχουν ξεκινήσει την διακίνησή τους.

2.    Διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων στα χωριά των νησιών μας με θέματα Υποχρεωτικότητα-Αναστολές εργασίας-Διάλυση δημόσιας υγείας, αρχής γενομένης από το Περδίκι την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου, ώρα 7μμ στο καφενείο του χωριού, και την Τετάρτη 29 Σεπτέμβρη, στην πλατεία των Φούρνων, ώρα 6μμ. Δρομολογούνται άλλες δύο τουλάχιστον παρόμοιες εκδηλώσεις της Επιτροπής σε Ράχες και Μαγγανίτη, σε τοποθεσία και ημερομηνία που θα ανακοινωθούν άμεσα.

3.    Διοργάνωση συναυλίας

4.    Ίδρυση Παντοπωλείου Αλληλεγγύης με σκοπό την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης προς ενίσχυση των ανεσταλμένων εργαζομένων. Οι λεπτομέρειες του τρόπου λειτουργίας του Παντοπωλείου θα ανακοινωθούν σε επόμενο δελτίο τύπου.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΟΠΛΑ!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΕΦΙΑΛΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ

Για επικοινωνία με την Επιτροπή Αγώνα και Αλληλεγγύης

Email: epitr.ag.al@gmail.com

Τηλέφωνα: 6981735188, 6944479587