!!!ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΜΥΛΟΥΣ!!!

Τις τελευταίες 5 εβδομάδες βρέθηκαν 5 σκυλάκια (τρία ιδιόκτητα και δυο αδέσποτα) και μερικά γατάκια νεκρά στο χωριό Μύλους. Η αιτία θανάτου παραμένει άγνωστη, σίγουρα όμως πρόκειται για μια δηλητηρίαση με μέχρι στιγμής άγνωστη ουσία. Δεν φαίνεται να ήταν μια «φόλα». Τα συμπτώματα δεν συμβαδίσουν με μια τέτοια περίπτωση. Ένα από αυτά τα άτυχα σκυλάκια μεταφέρθηκε στην Κτηνιατρική Υπηρεσία για τις σχετικές εξετάσεις. Περιμένουμε τα αποτελέσματα με μεγάλη αγωνία καθώς δηλητηριάστηκαν όλα τα ζωάκια μάλλον με την ίδια ουσία. Τα δύο βρέθηκαν μετά το θανάτου τους, τα τρία όμως σε πολύ κρίσιμη κατάσταση και μεταφέρθηκαν άμεσα στον κτηνίατρο, ο οποίος αντιμετώπισεμια πρωτοφανής περίπτωση: τα σκυλάκια, που μέχρι πρόσφατα ήτανυγιέστατα, εντελώς ξαφνικά εμφάνισαν συμπτώματα βαριάς μορφής πάθησης με σοβαρότατη νεφρική ανεπάρκεια και αρκετά ψιλές τιμές στα λευκά αιμοσφαίρια. Επίσης είχαν αναπνευστικά προβλήματα. Έγιναν μεγάλες προσπάθειες για να συνέρθουν τα σκυλάκια, αλλά δυστυχώς ήταν όλες μάταιες.

Δεν υπήρχε σωτηρία, η ουσία ήταν άκρως τοξική.

Θεωρούμε καθήκον μας να ενημερώσουμε τον κόσμο στους Μύλους και όλους τους επισκέπτες του όμορφου χωριού να προσέχουν!!! Ένας μεγάλος αόρατος κίνδυνος υπάρχει δίπλα σας και δεν ξέρουμε, ποιο θα είναι το επόμενο θύμα – ένα σκυλάκι, ένα γατάκι, ένα πρόβατο….. ή ένα παιδί. Προς το παρόν υπάρχουν μόνο υποψίες: μήπως ράντισαν με μια απαγορευμένη επικίνδυνη ουσία, μήπως πέταξαν σε ένα ή ακόμα σε μερικά σημεία αυτό το θανατηφόρο δηλητήριο, μήπως υπάρχει μια άγνωστη διαρροή… Τον θάνατο το φέρνει η κατάποση, η επαφή, η εισπνοή;; Ερωτήσεις, που απαιτούν άμεση απάντηση για να μην θρηνούμε και άλλα θύματα.

Όποιος έχει παρατηρήσει οτιδήποτε ύποπτο να ενημερώσει το συντομότερο δυνατόν την αστυνομίαή την εισαγγελία. Μην διστάσετε καθόλου. ΑΠΟ ΣΑΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΖΩΕΣ!!