Στην προσπάθεια μας να κάνουμε την «Αναβίωση της  Ναυτικής εβδομάδας » ανατρέξαμε στο παρελθόν. Ξεσκονίσαμε παιδικές αναμνήσεις, σε ασπρόμαυρο φόντο. Πώς και πώς περιμέναμε, κάθε καλοκαίρι τη μέρα αυτή, που ξυπόλητοι θα σαλτάραμε μέσα στα καΐκια. Η σχέση του Έλληνα με τη θάλασσα από τα αρχαία χρόνια είναι σχέση πάθους. Δεν υπάρχει τόπος που να βρέχεται από θαλασσινό νερό και να μην τον έχει ταξιδέψει. Έχει μεγαλουργήσει στους τομείς που έχουν να κάνουν με αυτή.

«ΜΕΓΑ ΤΟΥ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΚΡΑΤΟΣ»

Ο Καζαντζάκης είχε πει.. «Ευτυχισμένος  είναι ο άνθρωπος ο οποίος πριν πεθάνει είχε την τύχη να ταξιδέψει στο  Αιγαίο»!!

Εμείς ζούμε στο Αιγαίο!!! Γιορτάζουμε μαζί με τα καΐκια,τους ναυτικούς και όλους όσους ασχολούνται με αυτή. Δεν θα πούμε αν πέτυχε ή δεν πέτυχε. Το σίγουρο είναι,ότι το ευχαριστηθήκαμε. Οι παλιότεροι ταξίδεψαν στις παιδικές τους αναμνήσεις και οι νέοι έμαθαν πως εκείνα τα χρόνια, εδώ στο νησί,  γιόρταζαν τη θάλασσα!!

Σκοπός μας ήταν να γίνει μια αμφίβια γιορτή.  Άλλοι μέσα και άλλοι έξω. Σύμμαχος μας ο καλός καιρός. Συμμετοχή πολύ καλή!!

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε

  • Το πολεμικό Ναυτικό που μας τίμησε με το Ναυτικό κλιμάκιο Σάμου και το πολεμικό πλοίο «ΠΗΓΑΣΟΣ».
  • Το Λιμενικό σώμα.
  • Tο Πυροσβεστικό σώμα.
  • Tην Φιλαρμονική Καρλοβάσου, με τον αρχιμουσικό μας Κοτζαμάνη Μπάμπη.
  • Την χορευτική ομάδα του «ΙΩΝΙΚΟΥ» με την καθηγήτρια χορού Παντελούκα Ελένη.
  • Τα εθελοντικά  πυροσβεστικά κλιμάκια πολιτικής προστασίας ..ΚΟΣΜΑΔΑΙΩΝ –ΛΕΚΚΑΣ  και ΚΟΝΤΑΚΑΙΙΚΩΝ.
  • Όλους τους ιδιοκτήτες καταστημάτων του Λιμένα και Νέου Καρλοβάσου για της χορηγίες τους.   Ιδιαίτερα  το κέτερινγκ «ΑΝΘΕΜΙΣ»  του Κυριάκου Ευσταθίου για την χορηγία με φαγητό και ποτά για την δεξίωση της εκδήλωσής μας!!
  • Τους ιδιοκτήτες αλιευτικών σκαφών που με την παρουσία τους κόσμησαν την εκδήλωση.
  • Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κύριο Ιγγλέση Ιωάννη για την παραχώρηση του ιδιωτικού του χώρου για την πραγματοποίηση της δεξίωσή μας!!

Ελπίζουμε για του χρόνου να είναι ολόκληρη η εβδομάδα ,γεμάτη με τέχνη ,πολιτισμό, αθλητισμό, προβολή παραδοσιακών τοπικών προϊόντων και οικοτεχνίας του νησιού. Πιο πολύ γλέντι και ακόμη πιο πολλή θάλασσα!!!

Σκοπός μας να γίνει θεσμός!!

 

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ

<ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ>