Για άλλη μια φορά ο Πολιτιστικός Σύλλογος  » ΚΑΠΕΤΑΝ ΛΑΧΑΝΑΣ» αναβίωσε το έθιμο του κλήδονα στο κατάμεστο θέατρο του Άη Γιαννάκη στο Άνω Βαθύ.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό ο πρόεδρος του Συλλόγου Μανόλης Φρατζής.

Στην συνέχεια πήρε το λόγο η Μαριγούλα Τακτικού μέλος του συλλόγου αλλά και υπεύθυνη του τμήματος  πλεξίματος το οποίο λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια και αριθμεί ήδη πολλά μέλη.

Η κ. Τακτικού έδωσε αναμνηστικά διπλώματα σε όλα τα μέλη που παρακολούθησαν το τμήμα.

Aκολούθησε θεατρικό δρώμενο  με πρωταγωνίστριες δύο γιαγιάδες που παρακολουθούσαν τα εγγόνια τους με την παρέα τους να παίζουν παιχνίδια  της γειτονιάς όπως το κουτσό, τα «αγκαθάκια» κ.α . Μεταξύ των παιχνιδιών υπήρχε  και η αναπαράσταση του εθίμου του κλήδονα όπου οι λεύτερες κοπέλες με το αμίλητο νερό και τα διάφορα «σημάδια » περίμεναν να μάθουν ποιος θα  είναι αυτός που θα παντρευτούν.

 

Με ευρηματικούς διαλόγους οι κοπέλες  με το αμίλητο νερό κατάφεραν να διασκεδάσουν τους θεατούς που ξεσπούσαν σε χειροκροτήματα.

Επίσης τα παιδιά των δύο χορευτικών ομάδων υπό την καθοδήγηση  της χοροδιδασκάλας  τους  Αγγελικής Κουλούρη χόρεψαν χορούς της Σάμου και της Μακεδονίας.

Την εκδήλωση πλαισίωσε με την παραδοσιακή τσαμπούνα ο κ. Λεβισιανός.

 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το άναμμα των αφανών όπου μικροί και μεγάλη πέρασαν τη φωτιά για να ξορκίσουν το κακό.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας  Βαθέος Νίκος Βαρούμας, ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Τριανταφύλλου και ο πρώην Δήμαρχος Φίλιππος Πετρούσκας.

dig