Ο «Ζορμπάς» δεν μας έκανε το χατήρι τελικά και όλα δείχνουν ότι αύριο το νησί μας θα χορεύει τους ρυθμούς του. Όλες οι προγνώσεις για τον αυριανό καιρό είναι αρνητικές και έχουν ως συνέπεια την υποβάθμιση της ασφάλειας και της  ποιότητας που θέλει ο ΝΑ.Ο.Κ. να παρέχει στους συμμετέχοντες του αγώνα.

Σημαντική αρωγή στον αγώνα για το κλείσιμο των δρόμων είχε η 79ΑΔΤΕ (Ανώτερη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής)  η οποία λόγω γενικής επιφυλακής αδυνατεί τελικά να βοηθήσει επανδρώνοντας με φαντάρους,  τους κόμβους των δρόμων που θα ήταν κλειστοί για το ποδηλατικό σκέλος του τριάθλου.

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις λοιπόν κρίνεται απαραίτητη η  αναβολή του αγώνα «3ο Τρίαθλο ΝΑ.Ο.Κ 2018» για τις 18 Νοεμβρίου 2018 η οποία είναι και η μοναδική διαθέσιμη ημερομηνία χωρίς σημαντικές  αθλητικές δραστηριότητες στο νησί.

Όσοι εγγεγραμμένοι αθλητές θέλουν για οποιονδήποτε λόγο να ακυρώσουν την συμμετοχή τους, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με προσωπικό μήνυμα στον λογαριασμό του ΝΑ.Ο.Κ. στο facebook. (https://www.facebook.com/naoksamos/)