ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 4 Μαΐου, η «Ανατροπή» επισκέφτηκε την τοπική κοινότητα της Αμπέλου. Ανηφορίζοντας από τον Άγιο Κωνσταντίνο, μέσα από ένα μαγευτικό πευκοδάσος, δίπλα από τις κατασκηνώσεις Πρινιά, φτάνει κανείς στο χωριό της Αμπέλου. Πολύ κοντά σε αυτό δεσπόζουν οι γνωστοί καταρράκτες της Αμπέλου, που δυστυχώς δεν είναι εύκολα προσβάσιμοι. Στην κοινότητα αυτή ανήκουν και οι παραθαλάσσιες περιοχές Λειβαδάκι και Πεταλίδες.

Η επίσκεψη στην Άμπελο ξεκίνησε με περιοδεία μέσα στο χωριό. Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση και ενημέρωση των παρευρισκομένων στα μαγαζιά του χωριού.

 

 

Από τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, αναλύθηκαν οι βασικοί άξονες διοίκησης του δήμου, σύμφωνα με την «Ανατροπή». Έγιναν διάφορα παραδείγματα και οι κάτοικοι τοποθετήθηκαν πάνω σε θέματα παιδείας και λειτουργίας σχολείου, δασοπυρόσβεσης και καταλληλότητας πόσιμου νερού.

Οι προτεραιότητες έργων που βάζει η «Ανατροπή» για την συγκεκριμένη κοινότητα είναι οι εξής:

  1. Διαμόρφωση και αποπεράτωση εργασιών parking. (διαγράμμιση, φωταγώγηση, περίφραξη ασφαλείας)
  2. Βελτίωση του αγροτικού δρόμου από Α. Τριάδα προς Μανολιά (διάνοιξη, καθαρισμός), ο οποίος πρέπει να είναι πλήρης προσβάσιμος για λόγους δασοπυρόσβεσης.
  3. Συντήρηση και αξιοποίηση του παλιού δημοτικού σχολείου, αλλά και του προαύλιου χώρου.
  4. Μελέτη αξιοποίησης καταρρακτών Αμπέλου και μονοπατιού προς αυτούς.
  5. Μελέτη επίλυσης προβλημάτων ύδρευσης περιοχών Λειβαδάκι και Πεταλίδες (Κουρούντερε). (π.χ. υδρομάστευση Πλατάνας)