Απάντηση των Εθελοντών της νήσου Σάμου στην επιστολή του προϊσταμένου του γραφείου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου στον Βουλευτή του νομού και στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά του προϊσταμένου του γραφείου Πολιτικής Προστασίας της περιφερειακής ενότητας Σάμου ο οποίος, παραμονή της επίσκεψης κυβερνητικού κλιμακίου με επικεφαλής τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Κου Στυλιανίδη, προκειμένου να βρεθεί λύση στο χρόνιο πρόβλημα των εθελοντών του νησιού σχετικά με τις εκπαιδεύσεις-πιστοποιήσεις ώστε να συνδράμουν με ασφάλεια στο έργο των αρχών για την  αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, προσπαθεί για άλλη μια φορά να παραποιήσει την πραγματικότητα με την επιστολή στον βουλευτή του Νομού, στη οποία γράφονται πολλές ανακρίβειες.Όλα αυτά με την ανοχή του αντιπεριφερειάρχη.

Οι εθελοντές του νησιού με όποια μορφή και αν λειτουργούν (σύλλογοι ,σωμάτια ,ομάδες δημοτικών κοινοτήτων) δρούσαν πάντα συντεταγμένα κάτω από τις οδηγίες που προκύπτουν από τα μνημόνια ενεργειών των Δήμων, τις κοινές εκπαιδεύσεις με τους φορείς Πολιτικής Προστασίας και κάτω από το συντονισμό της ΠΥ Σάμου. Συμμετείχαν έως πρότινος στα ΣΟΠΠ, (γιατί τώρα τελευταία δεν προσκαλούνται αν και είναι ακόμη μέλη). Μπορείτε να ανατρέξετε πίσω σε δημοσιεύσεις ΜΜΕ όπου θα δείτε βραβεύσεις των εθελοντών, άρθρα για την προσφορά τους και το πιο βασικό την αναγνώριση του Σαμιώτικου λαού.

Ζητάμε μια δίκαιη λύση. Άμεση εκπαίδευση και πιστοποίηση για όλους τους εθελοντές και να ανοίξει το Μητρώο Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να έχουν την δυνατότητα οι εθελοντικές οργανώσεις να εγγραφούν .

Την καταγγελία υπογράφουν όλοι οι εκπρόσωποι των εθελοντικών Ομάδων-Συλλόγων-Σωματείων που παραβρέθηκαν στην Πανσαμιακή συνάντηση της 18/05/2022̟

 1. ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ – ΝΗΣΙ
 2. ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΑΜΠΕΛΟΥ
 3. ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΣΑΜΙΩΝ
 4. ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΑΝΩ ΒΑΘΕΟΣ
 5. ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΒΟΥΡΛΙΩΤΩΝ
 6. ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ SOS ΚΟΚΚΑΡΙΟΥ
 7. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟΥ
 8. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΟΥΜΑΙΙΚΩΝ
 9. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
 10. ΟΜΑΔΑ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ
 11. ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ
 12. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΚΑΣΤΑΝΕΑΣ
 13. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
 14. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΚΟΝΤΑΚΑΙΙΚΩΝ
 15. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΥΔΡΟΥΣΣΑΣ
 16. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΛΕΚΚΑΣ
 17. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΛΑΤΑΝΟΥ
 18. ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΧΩΡΑΣ
 19. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΙΩΝ
 20. ΟΜΑΔΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΝΤΑΙΪΚΩΝ
 21. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΚΟΣΜΑΔΑΙΩΝ
 22. ΟΜΑΔΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΥΡΑΤΖΑΙΩΝ
 23. ΟΜΑΔΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΝΩΛΑΤΩΝ
 24. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΑΝΔΡΟΣΣΟΥ
 25. ΟΜΑΔΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΥΛΩΝ
 26. ΟΜΑΔΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΥΜΑΡΑΔΑΙΩΝ
 27. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΥΡΓΟΥ
 28. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ