Να ληφθούν άμεσα μέτρα  για την προστασία των μεταναστών από το νέο κύμα κακοκαιρίας  που πλήττει και το νησί της Σάμου ζητά από την κυβέρνηση το Εργατικό Κέντρο.

Το έγγραφο αναφέρεται στις κακές συνθήκες που υπάρχουν ήδη  στο hot spot οι οποίες γίνονται ακόμη χειρότερες λόγω του κρύου.

«Όπως είναι αντιληπτό σε καμία περίπτωση οι χαμηλές θερμοκρασίες δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν μέσα σε σκηνές και χωρίς θέρμανση. Οι κουβέρτες, τα μπουφάν και οι υπνόσακοι δεν είναι το κατάλληλο μέσο αντιμετώπισης του χιονιά.

 

Με τις δηλώσεις του ο υπουργός κ. Μουζάλας ότι δήθεν «κερδίσαμε το στοίχημα του χειμώνα», «ότι κανείς δεν είναι στο κρύο και σε μη θερμαινόμενο μέρος», είναι ηλίου φαεινότερο ότι μάλλον αναφερόταν σε έναν άλλο … φανταστικό κόσμο! Εδώ στη Σάμο και σκηνές μικρές υπάρχουν και έλλειψη θέρμανσης.

 

Ζητούμε από την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα προστασίας προσφύγων και μεταναστών από το κρύο, με προτεραιότητα σε ευπαθείς ομάδες (παιδιά, εγκύους, ηλικιωμένους, άτομα με ειδικές ανάγκες,  γυναίκες κλπ). Κανένας σε σκηνή και χωρίς θέρμανση.

 

Κατεπειγόντως πρέπει να μετακινηθούν-απεγκλωβιστούν από το νησί και από τη χώρα με την χορήγηση των απαραίτητων ταξιδιωτικών εγγράφων για να πάνε όπου επιθυμούν.

Καμιά δημιουργία κέντρων κράτησης-φυλακές στα νησιά μας.

Να κλείσουν τώρα τα hot spot και να δημιουργηθούν ανοιχτές δομές προσωρινής υποδοχής και καταγραφής με ευθύνη του κράτους.

 

Οι εργαζόμενοι και όλος ο λαός των νησιών μας πρέπει να δώσουμε αγώνα για να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς και σε πολέμους. Μόνο έτσι θα σταματήσει η προσφυγιά» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

 

 

ά