ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συγκλονιστική η μαζικότητα και η μαχητικότητα του προλεταριάτου, των νέων, του λαού της Γαλλίας που αγωνίζονται απέναντι στη νέα αντεργατική –αντιλαϊκή επίθεση του Μακρόν, του κεφαλαίου, του γαλλικού ιμπεριαλισμού.

Πόσο «απρόσμενος» είναι αυτός ο ξεσηκωμός που έρχεται μετά το μεγαλειώδες κίνημα διάρκειας πέντε μηνών του 2016 απέναντι στο νόμο Βαλς και μετά τους σπουδαίους αγώνες που άρχισαν στα τέλη του 2018 και συνεχίστηκαν όλη την επόμενη περίοδο; Αλλά και πόσο «ανεπάντεχη» είναι η νέα επίθεση Μακρόν ενάντια στα δικαιώματα των μαζών όταν προστίθεται στις επιθέσεις  όλων των προηγούμενων χρόνων και ενώ ο γαλλικός ιμπεριαλισμός βρίσκεται σε διχασμό και αναζητήσεις για το ρόλο που μπορεί να διεκδικήσει στα παγκόσμια πράγματα;

Ακόμα περισσότερο, εύκολα διαπιστώνει κανείς ότι ο γαλλικός αναβρασμός δεν είναι (μόνο) γαλλικός! Τα τελευταία χρόνια και τους τελευταίους μήνες, στην Ευρώπη, και σε όλο τον κόσμο πυκνώνουν και επιμένουν οι εργατικοί-λαϊκοί αγώνες και οι εξεγέρσεις των μαζών! Ενώ παράλληλα οξύνονται  οι τριγμοί, η κρίση, οι αντιθέσεις των από πάνω, και οι κυρίαρχες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις του πλανήτη στήνουν σκηνικό παγκόσμιας σύγκρουσης.

Για «μεγάλη καμπή» και «τέλεια καταιγίδα» μιλούν οι δεξαμενές σκέψεις του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος με βάση όλα αυτά. Ωστόσο για τους εργάτες και τους λαούς του πλανήτη η έξοδος από την «καταιγίδα» είναι σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που αναζητούν και οδηγούν το κεφάλαιο και ο ιμπεριαλισμός! Οι αγώνες και οι εξεγέρσεις των μαζών αναζητούν τη συγκρότηση των όρων που απαιτούνται για να πάρουν η εργατική τάξη και οι λαοί τις τύχες τους στα δικά τους χέρια!

Στη χώρα μας με την οργή νεολαίας  και λαού  να έχει εκραγεί με το έγκλημα στα Τέμπη, και να είναι παρούσα και απέναντι στις αντιδραστικές πολιτικές επιδιώξεις που  μπροστά στις εκλογές αναπτύσσονται από όλα τα κόμματα του συστήματος, τα βήματα και οι δυνατότητες που αναδεικνύει ο γαλλικός ξεσηκωμός, είναι ιδιαίτερα επίκαιρα! Το ερώτημα «πως η αγωνιστική αναταραχή των λαών θα γίνει Αγώνας, Οργάνωση, Νίκες, τροποποίηση του αρνητικού συσχετισμού» εκφράζει την πραγματική ελπίδα και ταυτόχρονα δείχνει τα καθήκοντα των από κάτω!

Συζήτηση Δευτέρα 3 Απρίλη, 6μμ

 αίθουσα 6 στο Πανεπιστήμιο, στο Μεσαίο Καρλόβασι