Αλληλεγγύη στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας

Η ΕΕΔΥΕ στηρίζει και συμμετέχει στην πρωτοβουλία συλλογής υλικής βοήθειας

που οργανώνει το ΠΑΜΕ

 

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή της στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας που δοκιμάζονται από τους καταστροφικούς σεισμούς με τραγικό απολογισμό χιλιάδες νεκρούς κι εγκλωβισμένους. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη μας στην Επιτροπή Ειρήνης Τουρκίας και στο Συριακό Συμβούλιο Ειρήνης.

Φυσικές καταστροφές όπως οι διαδοχικοί σεισμοί που συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στις γειτονικές χώρες αναδεικνύουν με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι μοναδική ασπίδα για τους λαούς αποτελεί η οργάνωση της κοινής πάλης ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης που λογαριάζει ως κόστος την ανθρώπινη ζωή μη λαμβάνοντας τα αναγκαία μέτρα αντισεισμικής θωράκισης αφήνοντάς τους ανοχύρωτους.

Είναι ανάγκη να δυναμώσει και να εκφραστεί άμεσα κι έμπρακτα η διεθνιστική αλληλεγγύη του ελληνικού λαού. Η ΕΕΔΥΕ, οι αγωνιστές του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία συλλογής υλικής βοήθειας για τους πληγέντες που οργανώνει το ΠΑΜΕ.

Τα υλικά που συγκεντρώνονται είναι τα εξής: Κουβέρτες, γάλα σε σκόνη, πάνες ενηλίκων/μωρών, σερβιέτες, απορρυπαντικά ρούχων, οροί, γάζες, χανζαπλάστ, είδη ατομικής υγιεινής.

 

Το γραφείο τύπου της ΕΕΔΥΕ