Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της, ενώ ένα μωρό σώθηκε την τελευταία στιγμή, όταν του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και με κάρπα ανέκτησε τις αισθήσεις του. Και οι δύο ήταν ανάμεσα στους 37 επιβαίνοντες της λέμβου, η οποία προσπάθησε να περάσει από τα απέναντι τουρκικά παράλια στην Σάμο.

Σύμφωνα με τον Λιμενάρχη Σάμου Δημήτρη Τσινιά που μετέφερε την είδηση στην πρωινή εκπομπή  του 2000 fm, μόλις  το σκάφος της Ελληνικής Ακτοφυλακής  πλησίασε στην περιοχή  ένας εκ των μεταναστών έσκισε την πνευστή λέμβο, η οποία βυθίστηκε. Άμεσα οι άντρες του Λιμενικού προχώρησαν στην διάσωση των επιβαινόντων, οι οποίοι και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Λιμεναρχείο Σάμου και από εκεί στην κλειστή ελεγχόμενη δομή στη Ζερβού.

Να σημειώσουμε  αυξάνονται καθημερινά οι αφίξεις μεταναστών  με το Λιμενικό να δέχεται τεράστιες  πιέσεις . Μόνο σήμερα  υπήρξαν τέσσερα διαφορετικά περιστατικά. Συγκεκριμένα δύο βάρκες με συνολικά 90 επιβαίνοντες προσπάθησαν να περάσουν τα ελληνικά χωρικά ύδατα ωστόσο έγιναν αντιληπτοί από την τουρκική ακτοφυλακή οι οποίοι τους ανάγκασαν να επιστρέψουν στην Τουρκία.

Επίσης άλλη μία βάρκα  έφτασε στην περιοχή Γαλάζιο στο Νησί της Σάμου ενώ οι μετανάστες  βγήκαν στην στεριά από όπου τους περισυνέλεξαν αστυνομικοί.

Συνολικά στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή  στη Ζερβού βρίσκονται περίπου 1400  αλλοδαποί.