ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Αλκιβιάδης Στεφανής, τρεις ημέρες πριν τη διεξαγωγή του Β΄ Γύρου, βρέθηκε στο νησί της ναυτοσύνης και της μαστίχας, στη Χίο.

 

Παραχώρησε συνέντευξη στον «ΧΙΑΚΟ ΛΑΟ» και τη δημοσιογράφο, κα. Ραφαέλα Βατάκη, και σχετικά με την επιλογή των εκλογών της Κυριακής δήλωσε:«Το βασικό δίλημμα του δεύτερου γύρου δεν είναι τι χρώμα θα βαφτεί ο χάρτης το βράδυ των εκλογών, αλλά το αν η ζωή στα νησιά μας θα γίνει καλύτερη την επόμενη πενταετία. Αν θα προχωρήσουμε μπροστά σε μία νέα δημιουργική εποχή με οφέλη για όλους  ή  αν θα μείνουμε στάσιμοι βλέποντας τις ευκαιρίες να περνούν. Αν θα κυριαρχήσει το φως ή το σκοτάδι».

 

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά«Κανάλι Ένα» και τον δημοσιογράφο, κ. Γιάννη Σαραντάκο, είπε: «Η μεγαλύτερη ασφάλεια για το Βόρειο Αιγαίο είναι μία: η ανάπτυξη και η ευημερία. Δεν υπάρχει για έναν τόπο μεγαλύτερη ασφάλεια. Οι νέοι θα μείνουν στον τόπο τους, θα επενδύσουν. Κέντρα καινοτομίας σε κάθε τόπο σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του. Στη Χίο, για παράδειγμα υπάρχει κέντρο καινοτομίας για τη μαστίχα».

 

Στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100.3 και στην εκπομπή «ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ» με τον δημοσιογράφο, κ. Παύλο Τσίμα, μεταξύ άλλων σημείωσε: «Οι άνθρωποι του Βόρειο Αιγαίου έχουν συνειδητοποιήσει ότι οι υπόλοιπες Περιφέρειες καλπάζουν, ενώ εμείς βρισκόμαστε στις τελευταίες θέσεις της χώρας και της Ευρώπης. Δεν θέλουν να συνεχιστεί αυτό για άλλα πέντε χρόνια. Είναι πολύ σημαντικό να έρχεσαι ως νέος στον χώρο με τους συνεργάτες σου και με το πρόγραμμα σου να τους πείθεις. Έγινε αυτό γιατί είμαστε σοβαροί, έχουμε αποτελεσματικότητα και δεν υποσχόμαστε».

 

Στον τηλεοπτικό σταθμό «ΠΑΤΡΙΔΑ» και τον δημοσιογράφο, κ. Κωνσταντίνο Γιαννάρα, απάντησε σε μια σειρά από καίριες ερωτήσεις. Μεταξύ άλλων, τόνισε: «Ο πρωθυπουργός δεν με επέλεξε με βάση το κομματικό κριτήριο, αλλά για την αποτελεσματικότητα. Επομένως, ορίζονται πρόσωπα για να πραγματοποιείται έργο. Σε καμία περίπτωση δεν μηδενίζουμαι τα έργα. Όσα έργα γίνονται επι της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής, θα ολοκληρωθούν κανονικά, προσκαλώντας μάλιστα και όσους έχουν «τρέξει» αυτά».

Στην τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα «Politischios.gr» και τον δημοσιογράφο, κ. Παντελή Φύκαρη, ανέφερε: «Ο Περιφερειάρχης είναι εκείνος που με την παρέμβαση του και την παρουσία του λύνει προβλήματα, και δεν δημιουργεί. Για παράδειγμα, στο Πλωμάρι της Λέσβου επί 5 μήνες δεν είχαν τηλεοπτικό σήμα. Κάλεσα τον γενικό διευθυντή του ΔΕΔΔΗΕ, κ. Αναστάσιο Μάνο, κοιτάξαμε τι ακριβώς έπρεπε να γίνει και τώρα έχει αποκατασταθεί, αν και είναι ένα ζήτημα που δεν ανήκει στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας. Οφείλουμε να επιλύουμε ζητήματα και να κάνουμε εύκολες τις ζωές των νησιωτών μας».

 

Στη συνέχεια, ακολούθησε περιοδεία στην Απλωταριά συνοδευόμενος από τους βουλευτές ΝΔ Χίου και Καβάλας, κ.κ. Νότη Μηταράκη και ΝίκοΠαναγιωτόπουλο αντίστοιχα, καθώς και από υποψηφίους του συνδυασμού «ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ». Εκεί, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με καταστηματάρχες, πελάτες και απλούς πολίτες με θέμα συζήτησης την καθημερινότητα και τις επικείμενες εκλογές της Κυριακής. Με το πέρας της επίσκεψης, δήλωσε: «Πραγματικά, απολαμβάνω κάθε φορά που βρίσκομαι ανάμεσα στους πολίτες του Βορείου Αιγαίου, έχουν να σου πουν και κάτι διαφορετικό. Η επόμενη ημέρα θα είναι πιο φωτεινή, αισιόδοξη, γόνιμη και παραγωγική για όλους».

Στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΛΗΘΕΙΑ» και τον δημοσιογράφο, κ. Γιάννη Τζούμα, κλήθηκε να αναπτύξει το πρόγραμμα του συνδυασμού εφόσον ανακηρυχθεί σε νέα Περιφερειακή Αρχή. Ειδικότερα, τόνισε: « Στόχος μας είναι οι κάτοικοι των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου να είναι υπερήφανοι και να υλοποιούν τα όνειρα τους. Μόνο έτσι θα πάμε μπροστά».

 

Τέλος, η ημέρα έκλεισε με εμφάνιση στη «ΣΑΜΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ» και τη δημοσιογράφο, κα. Βιολέτα Τριπόδη. Απευθύνθηκε προς τους πολίτες της Σάμου, λέγοντας: «Την επόμενη ημέρα των εκλογών θα είμαστε για όλους, χωρίς διαχωρισμούς. Μας ενώνει η αγάπη προς την πατρίδα και το καλό του τόπου. Θα προχωρήσουμε όλοι μαζί, μη αφήνοντας κανέναν τόπο πίσω. Ελάτε μαζί μας στο φως, ελάτε να φέρουμε τα νησιά μας σε τροχιά εξωστρέφειας, ευημερίας και ανάπτυξης».