Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Δημοτικής Ενότητας Καρλοβάσου, παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Δυτικής Σάμου κ. Αλέξανδρος Λυμπέρης, το συνδυασμό του για τη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου του Δήμου Δυτικής Σάμου.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στις θέσεις του συνδυασμού «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ», το όραμα αλλά και τα σχέδια για το νέο δήμο, τονίζοντας την ανάγκη να αλλάξει η εικόνα του δήμου και η νοοτροπία που κυριαρχεί μέσα από την αλλαγή προσώπων και την εφαρμογή νέων ιδεών και πρακτικών.

Η διάσπαση των Δήμων θα επιφέρει πολλά πρακτικά προβλήματα που θα πρέπει να ταχτοποιηθούν, ενώ η επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας είναι ένας κύριος άξονας στον οποίο θα πρέπει να επικεντρωθεί η νέα δημοτική αρχή. Απαραίτητη η συμμετοχή των δημοτών,  καθώς και οι ένταξη νέων τεχνολογιών και υποδομών, με αξιοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Επιθυμία ένας Δήμος με ισχυρή Πολιτιστική και Τουριστική-ταυτότητα, μια περιοχή με ελκυστικές τουριστικές υποδομές και υπηρεσίες, ενώ απαραίτητη η ανάπτυξη  στον τόπο μέσα από τα έργα που θα προγραμματιστούν και μέσα από τις δράσεις που θα μπορέσουν να γίνουν σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τα αρμόδια υπουργεία.

Προσδοκία ένας Δήμος βιώσιμος, με υπηρεσίες και ανθρώπινο και υλικό δυναμικό που θα προσφέρει ανάπτυξη, όραμα , βελτίωση της καθημερινότητας, προστασία του περιβάλλοντος και τοπική ανάπτυξη ζωής.

Μετά την παρουσία της ομάδας στήριξης του συνδυασμού «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» ο υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Δυτικής Σάμου έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:

00Liberis03

«Είμαι πολύ συγκινημένος από τη συμμετοχή του κόσμου και από τη δύναμη που μας δίνει αυτή η συμμετοχή και συσπείρωση, γύρω από το συνδυασμό μας «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ». Εμείς πρέπει να κινηθούμε σε τρεις βασικούς άξονες, το πρώτο είναι να επανιδρυθεί ο Δήμος, γιατί είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Ο 2ος άξονας είναι να απαντήσουμε στην καθημερινότητα η οποία δεν περιμένει και κάθε μέρα ανακύπτουν και νέα θέματα και νέα προβλήματα. Γιατί η καθημερινότητα είναι αυτή που απασχολεί τον κάθε πολίτη, τον καθένας μας. Τρίτο είναι να δώσουμε όραμα και προοπτική, να δώσουμε ανάπτυξη στον τόπο μέσα από τα έργα που θα μπορέσουμε να προγραμματίσουμε και μέσα από τις δράσεις που θα μπορέσουμε να κάνουμε.

Έχουμε πολύ μεγάλο δρόμο μπροστά μας, πολλά πράγματα δεν ειπώθηκαν διότι υπήρχε πάρα πολύς κόσμος, δεν θέλαμε να πλατειάσουμε. Θα υπάρξει συνέχεια, θα ξανακάνουμε συγκέντρωση. Έχουμε κλείσει την αίθουσα αυτή ή οποία αποδείχτηκε μικρή και πιθανόν να σχεδιάσουμε κάτι άλλο, ίσως και έξω, για να πούμε και άλλα πράγματα. Ήθελα να πω για ανθρώπινες πόλεις, που δεν έχουμε, δεν θεωρείται περιοχές όπως ο Μαραθόκαμπος, να μην έχει παιδικές χαρές. Δεν είναι ανθρώπινη μία πόλη η οποία δεν έχει λύσει το κυκλοφοριακό της. Που δεν μπορεί να περπατήσει η γυναίκα με το καροτσάκι με το παιδάκι της.

Έχουμε πολλά να λύσουμε, έχουμε πολλά να κάνουμε, ας κρατήσουμε απόψε αυτή τη συμμετοχή, ας κρατήσουμε απόψε αυτό το μήνυμα που πήραμε και ας προχωρήσουμε με βήματα σωστά, με βήματα προγραμματισμένα και με ελπίδα.

Έχει σημασία να ειπωθεί ότι, από αυτή την ομάδα στήριξης θα προκύψουν τα ψηφοδέλτια και τα τοπικά και το δημοτικό. Το ψηφοδέλτιο μας δεν έχει κλείσει, είναι ανοιχτό σε κάθε έναν που πιστεύει ότι έχει θέση και ρόλο στην ομάδα αυτή. Θα κάνουμε επίσημη παρουσίαση του ψηφοδελτίου και θα πούμε και τι θα γίνει αυτές τις ημέρες. Γιατί θα επισκεφτούμε τα χωριά, θα ακούσουμε τον κόσμο, θα καταγράψουμε και θα δούμε τι θα μπορέσουμε να δρομολογήσουμε.

00Liberis02

(ερώτηση για τη διάσπαση του Δήμου Σάμου): Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει δήμος, όταν παραλαμβάναμε μετά από εκλογές έναν δήμο, κάποιος μας παρέδιδε , παραλαμβάναμε κάποια πράγματα και από εκεί και πέρα βάζαμε το λιθαράκι μας, συμπληρώναμε και βάζαμε τη δικιά μας πινελιά. Αυτή τη στιγμή πρέπει να κτίσουμε, είναι δύσκολο , πάρα πολύ δύσκολο. Χρειάζεται υπομονή, χρειάζεται αγώνας, συνεργασία και ειδικά συνεργασία με τον άλλον δήμο που θα έχει και αυτός τα ίδια προβλήματα. Γιατί ο καθένας θα έχει και αυτός τα προβλήματα του. Ο δήμος ανατολικής Σάμου έχει και το μεταναστευτικό το οποίο είναι μια βαριά κληρονομιά, πολύ δύσκολο πρόβλημα.

Πρέπει λοιπόν να συνεργαστούμε για να μπορέσουμε να βαδίσουμε παράλληλα. Δεν χωρίζει η Σάμος, δεν είναι σωστό αυτό Ανατολική και Δυτική Σάμος. Πρέπει να αλλάξει η ονομασία, υπάρχουν ακόμα κάποιες λογικές διαχωριστικές, αυτές πρέπει να εξαλειφθούν και για να γίνει αυτό πρέπει να αλλάξει και το όνομα. Να μην μας υπογραμμίζουν ότι είμαστε πλευρές. Ένα είναι το νησί, ένα μικρό και ωραίο νησί στο οποίο αν πάνε καλά και οι δυο πλευρές, πάει καλά όλο το νησί. Εμείς δεσμευόμαστε ότι θα λειτουργήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση και πιστεύω ότι και από το Δήμο ανατολικής Σάμου οι ίδιες λογικές θα υπάρχουν, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα.