Ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Άγγελος Συρίγος επισκέφθηκε εχθές (22/10) το νησί της Σάμου και, συγκεκριμένα, την πόλη του Καρλοβάσου λαμβάνοντας πλήρη ενημέρωση για τα θέματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Στις συζητήσεις με τον Υφυπουργό συμμετείχε και ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, κ. Αλέξανδρος Λυμπέρης, ο οποίος μίλησε στην πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή «Στις 10 με τόνο» του 2000FM.

Ο κ. Λυμπέρης αναφέρθηκε στη ξενάγηση του Υφυπουργού στους χώρους του Πανεπιστημίου τονίζοντας ότι εισακούστηκαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τρία τμήματα που εδρεύουν στο Καρλόβασι. «Είχαμε ανοίξει ένα δίαυλο επικοινωνίας. Με τον κ. Συρίγο είχαμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε πολλά. Ήρθε στο Καρλόβασι. Γύρισε όλα τα κτίρια. Επιμείναμε στα Βυρσοδεψία όπου συνεχίζονται τα σχέδια για τη διάπλαση του Πανεπιστημίου. Υπάρχει μέλλον».

Επισήμανε ότι τέθηκε επί τάπητος ο θεσμός της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής ο οποίος θέτει σε κίνδυνο τη μελλοντική παρουσία του Πανεπιστημίου στο νησί. «Τα θέματα που δημιουργήθηκαν με την ΕΒΕ διερευνούνται. Δηλώνω ευχαριστημένος. Είχαμε ανταπόκριση. Βλέπουμε το μέλλον ευοίωνο.  Έπρεπε να αναδείξουμε τι θα επιφέρει στην τοπική κοινωνία το κλείσιμο του Πανεπιστημίου Αιγαίου».

Επίσης, ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου πρόσθεσε ότι έγινε κατανοητό στον κ. Συρίγο ο λόγος που επιλέχθηκε το Καρλόβασι για την ίδρυση πανεπιστημιακών τμημάτων ήταν η ύπαρξη κτιριακών εγκαταστάσεων. « Ο Υφυπουργός κατάλαβε γιατί επιλέχθηκε η πόλη του Καρλοβάσου για τη δημιουργία του Πανεπιστημίου. Ο λόγος είναι τα κτίρια που παραχωρήθηκαν. Ακόμα και σήμερα ο Δήμος Δυτικής Σάμου που είναι περιορισμένος κτιριακά παραχώρησε δύο κτίρια».

Τέλος, λόγος έγινε και για τα ζητήματα της σίτισης, της διαμονής και της μεταφοράς των φοιτητών που έρχονται να σπουδάσουν στο νησί της Σάμου με σκοπό την διευκόλυνση τους.