Με δελτίο τύπου η Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών επισημαίνει ότι οι προτάσεις της σχετικά με την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος αρχίζουν  να ωριμάζουν  με την ανάληψη κοινής πρωτοβουλίας από τους δημάρχους των ακριτικών νησιών.

«Στο από 29 Ιουνίου 2016 δελτίο τύπου της παράταξής μας με τίτλο «Σάμος, αλήθειες και ψέματα μεταναστευτικού – προσφυγικού ζητήματος» είχαμε γράψει:

«Η οριστική λύση στο πρόβλημα θα επιτευχθεί όταν οι αιρετοί άρχοντες (Βουλευτής, Αντιπεριφερειάρχης και Δήμαρχος), ενωμένοι ως μία γροθιά, πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Όταν έρθουν σε επαφή με τους αντίστοιχους ομολόγους τους, των υπολοίπων νησιών του ανατολικού Αιγαίου και απαιτήσουν από κοινού την πλήρη απομάκρυνση όλων των δομών κράτησης, φιλοξενίας και καταγραφής προσφύγων και μεταναστών από τα ακριτικά νησιά. Στη θέση των δομών αυτών θα δημιουργηθούν απλοί οριοθετημένοι χώροι πρώτων βοηθειών, μακριά από τα αστικά και τουριστικά κέντρα, όπου οι νεοεισερχόμενοι μετανάστες – πρόσφυγες θα τυγχάνουν πλήρης φροντίδας και εντός της ίδιας ημέρας θα μεταφέρονται στην ενδοχώρα, σε κατάλληλα οργανωμένα κέντρα για την περεταίρω διαχείριση τους» αναφέρει χαρακτηριστικά το δελτίο τύπου.

Αντώνιος Σίμος

Δημοτικός Σύμβουλος