ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πολλές δεκάδες εκπαιδευτικών διαδήλωσαν την Τετάρτη 15/09 στο Καρλόβασι της Σάμου, ενάντια στην σφοδρή επίθεση που δέχεται ο κλάδος από κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας.

Οι απανωτοί νόμοι που ψηφίστηκαν το τελευταίο διάστημα, ο  4823 (αξιολόγηση), ο 4692 (Τράπεζα Θεμάτων),ο 4763 (Τεχνική Εκπαίδευση – κατάρτιση), ο  4777 (Πανεπιστημιακή Αστυνομία – Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής), αλλά και το άνοιγμα των σχολείων χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας και οι απειλές για αναστολή εργασίας και περικοπές μισθών επιβεβαίωσαν την απειλή της υπουργού Ν. Κεραμέως πως από Σεπτέμβρη θα δούμε ένα …άλλο σχολείο.

Η οργή και αγανάκτηση των εκπαιδευτικών είναι δεδομένη και πρέπει να οργανωθεί και να εκφραστεί μαζικά. Στην διαδήλωση στο Καρλόβασι καλούσαν τα δύο εκπαιδευτικά σωματεία του νησιού, όπως και το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ. Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών ήταν αρκετά ικανοποιητική δεδομένων των δύσκολων συνθηκών που επικρατούν στα σωματεία πανελλαδικά αλλά και της στάσης των Ομοσπονδιών, στάση πλήρους υποταγής.

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών στήριξαν το πανό του σωματείου της ΕΛΜΕ και δώσανε τον παλμό στην διαδήλωση φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην αξιολόγηση, την ελάχιστη βάση εισαγωγής, την τράπεζα θεμάτων, την αδιοριστία και την τρομοκρατία. Το δεύτερο σωματείο των Δασκάλων και Νηπιαγωγών κατά την προσφιλή  συνήθεια του Δ.Σ. του, ενώ καλούσε στην διαδήλωση δεν εκπροσωπούνταν από πανό, ενώ απουσίαζε και η πλειοψηφία του Δ.Σ.

Αυτή η διαδήλωση πρέπει να αποτελέσει μια πρώτη έκφραση του μαζικού, ανυποχώρητου αγώνα που επιβάλλεται για το επόμενο διάστημα, μέσα από μαζικές συνελεύσεις, απεργίες και διαδηλώσεις.