Με επιστολή του προς το Υπουργείο   Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, ο Δήμαρχος Ικαρίας Στέλιος Σταμούλος , ζητά συνάντηση με τον υπουργό και υφυπουργό με θέμα 

τα προβλήματα των ακτοπλοϊκών δρομολογίων Ικαρίας.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:   

 

 

 Αξιότιμοι κύριοι ,

Σκοπός της παρούσας επιστολής είναι να σας ζητήσουμε μια συνάντηση, ώστε να συζητήσουμε από κοινού για την αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος που περιγράφουμε στην από 16/5/2018 επιστολή μας. Συνοπτικά υπενθυμίζουμε ότι το δικαίωμα των νησιωτών και των επισκεπτών τους σε ασφαλή και γρήγορες συγκοινωνίες με δρομολόγια πλοίων τακτικής σύνδεσης και των δυο λιμανιών του νησιού αυτή την στιγμή (τουλάχιστον με όσα διαδίδονται για τους σχεδιασμούς τις Αttica Group)  δεν προκύπτει ότι διασφαλίζεται. Αυτό σίγουρα θα δημιουργήσει προβλήματα τόσο στην οικονομική ζωή της περιοχής (μείωση τουριστικής κίνησης – ανεπαρκής εφοδιασμός αγοράς, κλπ), όσο και στην προσδοκώμενη επιβατική κίνηση.

Σας ενημερώνουμε ότι αντιπροσωπεία του δήμου και φορέων του νησιού θα βρισκόμαστε στην Αθήνα από 7 έως 9/6, και ζητάμε αν είναι δυνατόν να ορίσουμε την συνάντηση μας αυτές τις ημερομηνίες, προκειμένου να συζητήσουμε το ανωτέρω ζήτημα και να δοθεί άμεσα λύση στο θέμα αυτό. Σε διαφορετική περίπτωση είμαστε πρόθυμοι να σας επισκεφθούμε όποτε διευκολύνει το δικό σας πρόγραμμα, αρκεί να ενημερωθούμε νωρίτερα για να διευθετήσουμε τα διαδικαστικά ζητήματα του ταξιδιού.

 

Μετά   τιμής

Ο  Δήμαρχος   Ικαρίας                                                                                

Στέλιος   Σταμούλος