Επιστολή απέστειλε σήμερα, ο Δήμαρχος, κ. Γεώργιος Στάντζος προς την εταιρεία ΔΕΗ Α.Ε. και τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. με την οποία αιτείται τη μη διακοπή παροχών ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά του σεισμόπληκτου δήμου μας.

Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που ζούμε όλοι μας στο νησί, εξαιτίας του καταστροφικού σεισμού της 30ης Οκτωβρίου 2020 που έπληξε τους δημότες μας και τις υποδομές μας, ο Δήμος καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να επαναφέρει την κανονικότητα.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, θα παρακαλούσαμε να είστε αρωγοί, διευκολύνοντας τη ζωή των σεισμοπλήκτων δημοτών μας που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις απέναντί σας.

Σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση που έχουν υποστεί οι επιχειρήσεις εξαιτίας της πανδημίας του covid-19, οι δυσκολίες πληρωμής αυξάνονται με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται εντός προθεσμίας.

Το γεγονός αυτό έχει ως συνέπεια τη διακοπή παροχών ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά εν μέσω πανδημίας, ψυχρού χειμώνα και ενεργούς μετασεισμικής δραστηριότητας.

Δεδομένου της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που έχει κηρυχθεί ο Δήμος Ανατολικής Σάμου με σχετική απόφαση του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας (αριθμ πρωτ ΓΓ 6056/31-10-2020), όλοι μας πρέπει να επιδείξουμε την κοινωνική ευαισθησία και αλληλεγγύη που επιβάλλουν οι συνθήκες της περιόδου που διανύουμε».