ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Σάμου “Φάρος” διοργανώνει στο Καρλόβασι διήμερο βιωματικό εργαστήριο για ενήλικες με τίτλο «Άγχος: Εχθρός ή σύμμαχος στη ζωή μας;». Το ίδιο εργαστήριο πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην πόλη της Σάμου με τη συμμετοχή 26 ατόμων.

Περισσότερες πληροφορίες για το εργαστήριο

Ημέρες ΔιεξαγωγήςΤετάρτη, 26 Απριλίου 2023 (α’ μέρος) και Τετάρτη, 3 Μαΐου (β’ μέρος)

Ώρες: 17.30-20.00

Χώρος Διεξαγωγής: Στο Καρλόβασι, σε αίθουσα του Γυμνασίου Καρλοβάσου.

Δηλώσεις Συμμετοχής : Για να συμμετέχετε, είναι απαραίτητο να δηλώσετε τη συμμετοχή σας έως και την Παρασκευή, 21 Απριλίου, στα τηλέφωνα του Φάρου: 22730.23443 και 87070-1 (καθημερινά, από τις 8.30 έως τις 2.30 μ.μ.).

 Όλες οι υπηρεσίες του “Φάρου” παρέχονται δωρεάν.

Θεματολογία Εργαστηρίου

Στο εργαστήριο θα αξιοποιηθεί σύγχρονη επιστημονική γνώση ώστε να «αποκωδικοποιήσουμε» τον μηχανισμό του άγχους, για το πως εκδηλώνεται στο σώμα μας, στον τρόπο που σκεφτόμαστε και τελικά στις αποφάσεις που θα πάρουμε και σ’ αυτά που θα κάνουμε.

Επιπλέον, αξιοποιώντας βιωματικές μεθόδους προσέγγισης, δηλαδή με την ενεργό συμμετοχή των μελών, θα διερευνήσουμε τον καθοριστικό ρόλο του εσωτερικού διαλόγου που εκτυλίσσεται μέσα μας μπροστά σε όσα καλούμαστε καθημερινά να διαχειριστούμε.

Τέλος, οι συμμετέχοντες θα ενθαρρυνθούν να αναζητήσουν κατάλληλους για τους ίδιους τρόπους να «μετριάζουν», να «ησυχάζουν» αλλά και να «συνομιλούν» και να «συμβιώνουν» με το άγχος τους, ώστε να μην γίνεται εντέλει το ίδιο, από μηχανισμός επιβίωσης, μια ακόμα «απειλή» για την υγεία μας.