Με ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε σήμερα το μεσημέρι, δηλώνει πως έχει την αρμοδιότητα για την έρευνα και διάσωση στην περιοχή και καλεί όσους συμμετέχουν στην επιχείρηση να αναφέρουν στο Τουρκικό Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης. Παράλληλα τουρκικό ελικόπτερο μπήκε χωρίς άδεια στο FIR Αθηνών, στην περιοχή μεταξύ Χίου και Σάμου που γίνονταν οι έρευνες επιχειρώντας να δηλώσει το «παρόν» στην προσπάθεια για τον εντοπισμό του αγνοούμενου.

Πιο συγκεκριμένα, στο Αιγαίο έχει σημάνει συναγερμός για τον εντοπισμό ενός άνδρα ο οποίος επέβαινε σε ξύλινη βάρκα και έχει να δώσει σημεία ζωής από χθες.  Πρόκειται για ψαρά από την Χίο ο οποίος απέπλευσε την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 17:00 με το 9μετρο ξύλινο σκάφος του από Χίο για Σάμο, αγνοείται από τις 19:00, οπότε είχε και την τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία με την κόρη του. Σε επικοινωνία που είχε με φίλο του ο 56χρονος ψαράς, ανέφερε ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα με τη προπέλα του σκάφους.

Το Ελληνικό Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης συντονίζει τις έρευνες στην περιοχή που ο άνδρας έδωσε για τελευταία φορά σημεία ζωής.Στις έρευνες συμμετέχουν πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ) και το αεροσκάφος του Λ.Σ, σκάφη της FRONTEX και ένα Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ