Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 74χρονου Ολλανδού τουρίστα που εξαφανίστηκε την Κυριακή από την περιοχή Λιμνιώνα Μαραθοκάμπου.

Ο 74χρονος έκανε διακοπές με την γυναίκα του στην περιοχή όταν στις 9 η ώρα το πρωί της Κυριακής  βγήκε για πεζοπορία μόνος του με ένα μικρό μπουκαλάκι νερό και το κινητό του ακολουθώντας την πορεία του μονοπατιού 13 που ξεκινά από Λιμνιώνα , προχωρά στο Κλίμα και επιστροφή ξανά από την Αγία Κυριακή.

Στις 2 η ώρα το μεσημέρι ο άνδρας σύμφωνα με τις μαρτυρίες μίας γυναίκας βρέθηκε εμφανώς ταλαιπωρημένος στην περιοχή Κλίμα και αναχώρησε άμεσα με προορισμό την Αγία Κυριακή μέσω μιας ανηφορικής και απαιτητικής διαδρομής με εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες λόγω και της μεσημβρινής ώρας.

Το απόγευμα της Κυριακής  η γυναίκα του αγνοούμενου δήλωσε την εξαφάνιση του και άμεσα στήθηκε επιχείρηση  εντοπισμού του από τις  αρμόδιες κρατικές αρχές ΕΛ-ΑΣ, Π.Υ., σε συνεργασία με την ΕΟΔ Σάμου. Στις έρευνες συμμετέχουν η ομάδα drone ΙΚΑΡΟΣ της Π.Υ., η ομάδα drone, ΔΑΙΔΑΛΟΣ της ΕΟΔ, ο διασωστικός σκύλος Speedy της ΕΟΔ καθώς και πεζοπόρα τμήματα, με τη βοήθεια κατοίκων της περιοχής. Οι έρευνες έχουν περιοριστεί στην περιοχή της Αγίας Κυριακής προς Λιμνιώνα  αφού πρώτα “χτενίστηκε”όλη η περιοχή γύρω από το Κλίμα όπου εθεάθη για τελευταία φορά.