ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΟΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΘY ΣΑΜΟΥ
Μετά από παρέμβαση μου (προφορικά και γραπτώς) προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας, όσον αφορά τα δρομολόγια πλοίων που εκτελούνται κατά τη θερινή περίοδο προς τη Σάμο από Πειραιά, με ενημέρωσαν για τα ακόλουθα:
1) To ΑΡΙΑΔΝΗ προσεγγίζει δύο φορές, απευθείας από Πειραιά, το Λιμάνι Βαθέως.
2) Το BLUE STAR ΜΥΚΟΝΟΣ προσεγγίζει 6 φορές το Καρλόβασι και 1 το Βαθύ.
3) Το ΔΙΑΓΟΡΑΣ προσεγγίζει 1 φορά την εβδομάδα το Βαθύ.
Συμπερασματικά, το Βαθύ έχει 4 προσεγγίσεις πλοίων την εβδομάδα και το Καρλόβασι 6. Το Υπουργείο επισημαίνει ότι στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα για το 2019, το λιμάνι Βαθέως είχε 2 προσεγγίσεις πλοίων συνολικά και 5 το Καρλόβασι.
Οπότε, υπάρχει σημαντική αύξηση των δρομολογίων από Πειραιά προς τη Σάμο, συγκριτικά με το 2019 – 7 δρομολόγια το 2019, 10 σήμερα -, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου.
Σχετικά με το αίτημα μου, καθώς και του Επιμελητηρίου, για δρομολόγηση ταχύπλοου πλοίου, επισημαίνεται από το Υπουργείο ότι είναι ελεύθερη επιλογή των εταιρειών ο καθορισμός των δρομολογίων.
Σε κάθε περίπτωση, το αίτημα μου για την κατά το δυνατόν ενίσχυση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών προς το Βαθύ παραμένει, γιατί θεωρώ ότι αντικειμενικά είναι δίκαιο και εξυπηρετεί όχι μόνο το τοπικό συμφέρον του Βαθέος και της Σάμου, αλλά και εθνικούς σκοπούς.