ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων Πρόσωπα Άξια Τιμής, πραγματοποίησε αφιέρωμα στη μνήμη του Άρη Κωνσταντινίδη, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, επί της οδού Πειραιώς, την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό, εκ μέρους του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ο Δημήτρης Σεβαστάκης, Βουλευτής Σάμου και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ακολούθησε η Ναταλία Μπούρα, υπεύθυνη Αρχείων Νεοελληνικής Αρχιτεκτονικής του Μουσείου Μπενάκη. Τη συζήτηση συντόνισε η Ντίνα Βαΐου, καθηγήτρια Ανάλυσης του Χώρου και Προσέγγισης από την Οπτική του Φύλου, στον Τομέα Πολεοδομίας και Χωροταξίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Οι εισηγητές, Ελένη Λιβάνη, Σταύρος Πετσόπουλος, Παντελής Μπουκάλας, Σουζάνα Αντωνακάκη, Αμαλία Κωτσάκη, Στέλιος Γιαμαρέλος, Λεωνίδας Κουτσουμπός και Δημήτρης Κωνσταντινίδης, μίλησαν για τη ζωή του μεγάλου αρχιτέκτονα, φωτίζοντας τις πτυχές του πολύπλευρου έργου του και αναδεικνύοντας τον σπάνιο χαρακτήρα του. Μέσα από ενδιαφέρουσες και πλούσιες αναδρομές στα ταξίδια, στο αρχιτεκτονικό και συγγραφικό του  έργο, στις θεωρίες και τις έννοιες που το πλαισίωσαν, αλλά και σε προσωπικές επιστολές του Άρη Κωνσταντινίδη, παρουσίασαν το αρχιτεκτονικό του αποτύπωμα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αποκαλύπτοντας, παράλληλα, πλευρές της σύνθετης προσωπικότητάς του.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαος Βούτσης.

Σε συνέχεια του αφιερώματος στον Άρη Κωνσταντινίδη, το Ίδρυμα της Βουλής θα προχωρήσει σύντομα στην έκδοση του εισηγήσεων που εκφωνήθηκαν, στο πλαίσιο της σειράς Πρόσωπα Άξια Τιμής.

Σχετικά με την εκδήλωση επισυνάπτουμε και το Δελτίο Τύπου που έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων.

https://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Grafeio-Typou/Deltia-Typou/?press=83649cab-85d7-407a-8542-a8f800cbc4e5

 

Από το γραφείο του Βουλευτή