Η Ελληνική Εταιρεία Κλινικής Ψυχοφαρμακολογίας (ΕΛ.Ε.ΨΥ.) θα πραγματοποιήσει στην Σάμο, στο ξενοδοχείο Doryssa του Πυθαγορείου από 2 – 5/5/2019, το ετήσιο της συνέδριο.

Πρόκειται για ένα συνέδριο που θα το παρακολουθήσουν 400 και πλέον ψυχίατροι από όλη την Ελλάδα και στο οποίο θα συζητηθεί ότι νέο υπάρχει μέχρι σήμερα στο χώρο της αντιμετώπισης των ψυχικών νόσων, που εμφανίζονται πλέον με μεγάλη συχνότητα λόγω των πιεστικών καταστάσεων που βιώνουν οι άνθρωποι σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το βιολογικό υπόστρωμα που φαίνεται να δυσλειτουργεί στον εγκέφαλο των ανθρώπων που πάσχουν από ψυχικές διαταραχές και η δράση των φαρμάκων στις εν λόγω περιοχές του εγκεφάλου,  θα συζητηθούν διεξοδικά από Έλληνες και ξένους ομιλητές που ασχολούνται ειδικά με τα συγκεκριμένα θέματα που θα αναπτύξουν.

Οι μορφές της κατάθλιψης, η σχιζοφρένεια, οι αγχώδης διαταραχές, οι συναισθηματικές διαταραχές στις γυναίκες, το μεγάλο θέμα της αυτοκτονίας, η χρήση και η κατάχρηση απαγορευμένων ουσιών, θέματα επίσης όπως η αϋπνία, η ημικρανία, η ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, η νόσος του Alzheimer και ιδιαίτερα η χρήση και ο τρόπος δράσης των φαρμάκων στις εν λόγω διαταραχές, θα αποτελέσουν ένα μέρος από τα πολύ ενδιαφέροντα θέματα που θα απασχολήσουν τους συνέδρους.

Η Ελληνική Εταιρεία Κλινικής Ψυχοφαρμακολογίας (ΕΛ.Ε.ΨΥ.), είναι ο αποκλειστικός εκπαιδευτικός φορέας των Ελλήνων ψυχιάτρων σε θέματα ψυχοφαρμακολογίας και διοργανώνει κάθε χρόνο ένα συνέδριο ανά την Ελλάδα με ιδιαίτερη πάντα επιτυχία.

Ο εκ των ιδρυτών της ΕΛ.Ε.ΨΥ. και επί δεκαετία πρόεδρός της, Ιωάννης Χατζημανώλης, Καθηγητής της Ψυχιατρικής στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έχει τη καταγωγή του από την Σάμο, για αυτό και η πραγματοποίηση του εν λόγω συνεδρίου  στο νησί των παιδικών του αναμνήσεων, προδίδει μια επιπλέον αξία στο συγκεκριμένο συνέδριο.”