ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ο Σκακιστικός Όμιλος Σάμου «Μέλισσος» προκηρύσσει το 5 ο Φοιτητικό Ατομικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Σάμου «Άλαν Τιούρινγκ».

2. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ: Τους αγώνες συνδιοργανώνουν η Σκακιστική Φοιτητική Ομάδα της Σχολής Θετικών Επιστημών και της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ο Σκακιστικός Όμιλος Σάμου «Μέλισσος» υπό την αιγίδα της Τοπικής Επιτροπής Σκακιστικών Σωματείων Αιγαίου της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας.

3. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ: Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή 13 Μάη 2018 στην αίθουσα “Αλγόριθμος” στο Καρλόβασι. 4. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Έχουν όλοι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της Σχολής Θετικών Επιστημών και της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου αλλά και κάθε άλλος ενδιαφερόμενος.

5. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν τη συμμετοχή τους είτε ηλεκτρονικά στο email nikosrokopanos@gmail.com είτε στο τηλέφωνο 2273035794 μέχρι και το Σάββατο 12 Μάη 2018. Η τελική επιβεβαίωση των δηλωθέντων συμμετοχών (και τυχόν νέες συμμετοχές) θα πραγματοποιηθεί με τη φυσική παρουσία των συμμετεχόντων, στο χώρο των αγώνων, την Κυριακή 13 Μάη 2018 (10:00 – 10:15).

6. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ: Ανάλογα με τις συμμετοχές θα επιλεγεί και το σύστημα κληρώσεων (round robin ή ελβετικό του Swiss Manager ή VEGA) με στόχο να δοθεί ο μεγαλύτερος δυνατός χρόνος σκέψης για κάθε παρτίδα.

7. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:

Άφιξη συμμετεχόντων & επιβεβαίωση συμμετοχών 10:00 – 10:15 Έναρξη των αγώνων 10:15 Διάλειμμα 14:30 – 16:00 Λήξη των αγώνων 19:30 Απονομές Επάθλων 19:45 – 20:00

8. ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Επικεφαλής διαιτητής των αγώνων ορίζεται ο διαιτητής της ΕΣΟ Νίκος Ροκοπάνος με βοηθούς που θα οριστούν από το Σκακιστικό Όμιλο Σάμου.

9. ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ: Τα κριτήρια άρσης ισοβαθμιών είναι τα εξής: για το ελβετικό σύστημα: I. Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισόβαθμων εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους. II. Το κριτήριο Μπούλχοτζ (βαθμοί των αντιπάλων) III. Το κριτήριο Σόννεμπορν – Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα). IV. Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας (και τα κριτήρια άρσης της). V. Αριθμός νικών (προηγείται ο σκακιστής-τρια με τις περισσότερες νίκες). για το κυκλικό σύστημα πουλ: I. Το σύστημα Σόννεμπορν – Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα). II. Αριθμός νικών (προηγείται ο σκακιστής-τρια με τις περισσότερες νίκες). III. Κατάταξη βαθμών του τουρνουά μεταξύ των ισόβαθμων.

10. ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: Σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής ενώ στους 3 πρώτους φοιτητές της τελικής κατάταξης θα απονεμηθούν μετάλλια.

Η οργανωτική επιτροπή

Αντώνης Τσολομύτης Καθηγητής του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου Πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Σάμου, Γιάννης Διαμαντάκος

Νίκος Ροκοπάνος Εκπαιδευτικός – Γυμνάσιο Καρλοβάσου,

Δημήτρης Δαγκλής.