ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το ταξίδι του 50ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή, ξεκινάει το ταξίδι του στα νησιά του Αιγαίου κάνοντας την πρώτη του “στάση” στη Σάμο!

 

Το μεγαλύτερο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός της χώρας όχι μόνο άντεξε, αλλά αναβαθμίζεται συνεχώς, γιατί είναι εικόνα της κοινωνίας της πραγματικής ελευθερίας – του Σοσιαλισμού. Γιατί χτίζεται κάθε χρόνο με τα πιο σίγουρα υλικά: την ανιδιοτέλεια, το μεράκι, τη δημιουργικότητα και τα όνειρα της νεολαίας για μια ζωή απαλλαγμένη από εμετάλλευση, φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά.

 

Το 50ο Φεστιβάλ, με το σύνθημα του «Γράφουμε ιστορία, αλλάξουμε τον κόσμο, το μέλλον μας είναι ο Σοσιαλισμός», στέλνει το μαχητικό και αισιόδοξο μήνυμα ότι οι λαοί δεν έχουν πεί ακόμα την τελευταία τους λέξη. Το ίδιο αισιόδοξο μήνυμα που έστειλαν χιλιάδες στο νησί της Σάμου ανεβάζοντας το ΚΚΕ ακόμα πιο ψηλά στην κάλπη των ευρωεκλογών, στη δεύτερη θέση.

 

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο νησί δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό ώστε το Σάββατο στις 22 του Ιούνη, η Πορφυριάδα στο Καρλόβασι να γίνει σημείο συνάντησης για εκατοντάδες λαού και νεολαίας που δεν “βολεύονται” στα σκοτάδια, που άναψαν με τον αγώνα, τη σκέψη και τη στάση τους νέες σπίθες αγώνα.

 

Το πρόγραμμα ξεκινάει στις 19:30 και περιλαμβάνει:

 

  • Συναυλίες από μαθητικά-φοιτητικά συγκροτήματα
  • Ομιλία από το Βασίλη Πύρρο, μέλος του Κ.Σ. της ΚΝΕ
  • Αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι από τη ΛΑΪΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ Σάμου
  • Παραδοσιακό γλέντι με τους ΓΚΙΝΤΙΚΙ

 

Στο χώρο θα υπάρχουν επίσης: έκθεση βιβλίου της Σύγχρονης Εποχής, θεματικές εκθέσεις για την 50χρονη πορεία του Φεστιβάλ και τα επιτεύγματα της Σοβιετικής ένωσης στην αστρονομία, γωνιά για σκάκι, γωνιά του “κόκκινου αερόστατου” για τους μικρούς μας φίλους

 

Για τη διευκόλυνση της μετακίνησης από και προς το Καρλόβασι θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια με πούλμαν από το Βαθύ.