ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σκακιστικός Όμιλος Σάμου «Μέλισσος» ενημερώνει μέσω του Τύπου ότι ο «4ος Σαμιακός Διαγωνισμός Επίλυσης Σκακιστικών Ασκήσεων» πραγματοποιήθηκε επιτυχώς την Κυριακή 16 Ιούνη 2024.
Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 24 φίλοι του Καλλιτεχνικού Σκακιού οι οποίοι εξετάστηκαν στο Μαυρογένειο Επαγγελματικό Λύκειο Σάμου και το ΓΕΛ Καρλοβάσου.
Η τελική κατάταξη που προέκυψε μετά την βαθμολόγηση των σκακιστικών διαγωνισμάτων είναι η εξής:
1η θέση: Μαρία Βαλασάκη από το ΓΕΛ Καρλοβάσου με 11 βαθμούς.
2η θέση: Γιώργος Τζουάνος από το Γυμνάσιο Καρλοβάσου με 10 βαθμούς.
3η θέση: Γιώργος Χατζηπαναγιώτου από το ΓΕΛ Καρλοβάσου με 8 βαθμούς.
Ευχαριστούμε θερμά
Το ΓΕΛ Καρλοβάσου και τον διευθυντή (και σκακιστή!) κ. Βασίλη Ξερχογιαννόπουλο όπως και το Μαυρογένειο ΕΠΑΛ Σάμου και τον διευθυντή (και σκακιστή επίσης!) κ. Βασίλη Τάτση που με χαρά διέθεσαν τους χώρους των παραπάνω σχολείων για την διεξαγωγή του διαγωνισμού.
Την διευθύντρια του Γυμνασίου Καρλοβάσου κ. Κατερίνα Σφέτσου που με χαρά διέθεσε το σκακιστικό υλικό του Γυμνασίου για την πραγματοποίηση του φετινού διαγωνισμού.
Τον Εθνικό Μετρ και πρωταθλητή στο Καλλιτεχνικό Σκάκι κ. Νίκο Μενδρινό που άμεσα ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας για την διοργάνωση και του φετινού σαμιακού διαγωνισμού. Τα θέματα που δόθηκαν είναι όλα πρωτότυπα και τη σύνθεσή τους επιμελήθηκε ειδικά για τον διαγωνισμό (όπως κάθε φορά) ο κ. Νίκος Μενδρινός.
Τα μέλη του Σκακιστικού Ομίλου Σάμου Μανώλη Χατζηνικολάου και Σταμάτη Χασιώτη που είχαν το δύσκολο έργο της επιτήρησης των εξεταζομένων.

Συγχαίρουμε τους νικητές ενώ θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συμμετέχοντες ελπίζοντας να τους ξαναδούμε σύντομα στο ετήσιο Σκακιστικό Φεστιβάλ με τη λήξη της σχολικής χρονιάς. Στο Σκακιστικό Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν και οι απονομές των μεταλλίων στους νικητές.
Εκ μέρους του ΔΣ του Σκακιστικού Ομίλου Σάμου,