Η συγκεκριμένη διοργάνωση υλοποιείται με την πολύτιμη συμβολή του Δήμου Χίου και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, με τον Δήμαρχο Σ.Κάρμαντζη στα πλαίσια της συνέντευξης τύπου να καλωσορίζει τις αποστολές και να επισημαίνει ότι ο Δήμος στέκεται πάντα αρωγός σε αυτές τις προσπάθειες.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η δήλωση του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη αθλητισμού Δ.Κουρσουμπά που στάθηκε και εκείνος στην στήριξη της Περιφέρειας σε αθλητικές διοργανώσεις σε όλα τα νησιά, ακόμα και τα πιο μικρά.

Στη σημασία των αγώνων με ζητούμενο τα παιδιά να στραφούν στον αθλητισμό και να μπουν στα γήπεδα αναφέρθηκε εκ μέρους του ΣΕΓΑΣ ο Κώστας Τριαντάφυλλος που ευχαρίστησε για τη συμβολή τους το Δήμο, την Περιφέρεια και το Νομικό Πρόσωπο με τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Γ.Μανάρα να επισημαίνει την προσπάθεια που έχει γίνει ώστε το γήπεδο να είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους αθλητές.

Στο πρακτικό κομμάτι των αγώνων αναφέρθηκε ο τεχνικός σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ Γ. Πετρής που ανέφερε ότι αποστολές από 16 νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και συνολικά 500 αθλητές από 41 σωματεία ενώ θα υπάρξει συμμετοχή και από αθλητές με ειδικές ανάγκες. Οι αγώνες ξεκινούν το Σάββατο και την Κυριακή στις 16.00 και η είσοδος επιτρέπεται σε εμβολιασμένους ή νοσήσαντες θεατές, με την επίδειξη του ανάλογου πιστοποιητικού.

ΠΗΓΗ: Πατρίδα TV