Υπό τη σκιά του κορωνοϊού ανοίγουν τα σχολεία σήμερα μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων με κρούσματα να εμφανίζονται στην εκπαιδευτική κοινότητα σε όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες και στη Σάμο εντοπίστηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί θετικοί στον κορωνοϊό μετά τη διενέργεια με self-test όπως ορίζει το νέο πρωτόκολλο πριν την επιστροφή των παιδιών και του εκπαιδευτικού προσωπικού στα σχολεία.

Συγκεκριμένα, 21 δάσκαλοι της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, 11 από την Δευτεροβάθμια και 33 μαθητές από την Πρωτοβάθμια στο νησί βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Επίσης, σύμφωνα με την Προϊσταμένη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Τσαμήτρου Βούλα, από όλη τη Σάμο 325 μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων δεν πήγαν στο σχολείο σήμερα και αύριο θα ξεκαθαριστεί ο λόγος της απουσίας τους από τις σχολικές μονάδες.

Σχετικά με τα self test που δίνονται στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς στο Δήμο Ανατολικής Σάμου τα αποθέματα τελείωσαν το Σάββατο με ελάχιστα μικρά φαρμακεία να έχουν διαθέσιμα self test. Από την άλλη πλευρά, στο Δήμο Δυτικής Σάμου δεν αναφέρθηκε σοβαρό πρόβλημα με τη διαθεσιμότητα των self test.