Δεύτερη μέρα  κινητοποίησης με 3ωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Εργαζομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας, σίτισης, φύλαξης και τραυματιοφορέων. Η συμμετοχή τόσο στη στάση όσο και στη συγκέντρωση των κλάδων ήταν καθολική.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μαζί με τους απεργούς εργαζόμενους, συναντήθηκε και σήμερα με τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου και της έθεσε το ερώτημα ποιες ενέργειες έκανε και αν επικοινώνησε με τη 2ΥΠΕ για τα προβλήματα που της θέσαμε τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023, πρώτη μέρα κινητοποίησης. Καμία απάντηση δε πήραμε. Αυτό που πήραμε ήταν η απαξίωση, η ειρωνεία και η αλαζονεία της για ακόμη μια φορά.

Σημειώνουμε ότι στη 2η Υγειονομική Περιφέρεια υπάρχουν λίστες με προσωπικό όλων των κλάδων πλην ιατρών από τη προκήρυξη της 2ης ΥΠΕ τον Μάρτιο 2023.

Η 2η ΥΠΕ και η διοικήτρια του Νοσοκομείου αρνούνται να προσλάβουν προσωπικό από την συγκεκριμένη προκήρυξη και σχεδιάζουν την εκχώρηση των υπηρεσιών αυτών σε ιδιωτικές εταιρείες, αδιαφορώντας για τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο νοσοκομείο και τους κινδύνους που εγκυμονεί η υποστελέχωση.

Με ομόφωνη απόφαση των εργαζομένων οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται και αύριο Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023 με 3ωρη στάση εργασίας από τις 10π.μ. έως 13.00.

 

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 10 Π.Μ.

 

 

ΤΟ Δ.Σ.