Ολοκληρώθηκε η διαδικασία παραλαβής και η τοποθέτησης 2 συστημάτων seatrac στον Δήμο Δυτικής Σάμου μέσω του έργου με τίτλο “Ενίσχυσης υποδομών κοινωνικής μέριμνας Δήμου Σάμου” που χρηματοδοτήθηκε από το Αναπτυξιακό πρόγραμμα Ειδικού Σκοπού για το Βόρειο Αιγαίο 2017-2020.


Τα κεντρικά σημεία που τοποθετήθηκαν είναι η μαρίνα λιμένος Καρλοβάσου και το μέσον της ακτογραμμής Κάμπου Μαραθοκάμπου.

Το SEATRAC κατασκευάστηκε για να λειτουργεί σαν βοηθητικός εξοπλισμός, με σκοπό να δώσει σε άτομα με κινητική αναπηρία ή περιορισμένη κινητικότητα, τη δυνατότητα να απολαύσουν μια απλή δραστηριότητα όπως το κολύμπι, χωρίς καμία άλλη βοήθεια. Αποτελείται από τέσσερα βασικά μέρη: τον πύργο, το κάθισμα, τις ράγες και την κουπαστή. Μόνη πηγή για την τροφοδοσία του είναι η ηλιακή ενέργεια, για αυτό και το SEATRAC αποτελεί ένα τελείως αυτόνομο σύστημα.

Να σημειώσουμε ότι τα εν λόγω συστήματα διαθέτουν , διάδρομο, αποδυτήριο, τουαλέτα, σκίαση και ντους.
Τέτοια συστήματα έχουν τοποθετηθεί σε άλλα 3 σημεία του νησιού (Βαθύ , Κοκκάρι , Πυθαγόρειο) γεγονός που αποδεικνύει ότι η Σάμος είναι πλέον προορισμός φιλικός για τα άτομα με αναπηρία ή με κινητικά προβλήματα.

Την ευθύνη της συντήρησης των seatrac που βρίσκονται στον δήμο έχει αναλάβει ο Δήμος Δυτικής Σάμου.

Στην διεύθυνση που δίνεται παρακάτω μπορεί να απευθύνεται όποιος ενδιαφερόμενος επιθυμεί να προμηθευθεί δωρεάν χειριστήριο για το σύστημα.
https://tobea.gr/