Παγκόσμια Ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου-

Το μήνυμα του μικρού Ορέστη

 

Η 15η Φεβρουαρίου κάθε έτους έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου τιμώντας όλα τα παιδιά και τις οικογένειές τους που βιώνουν τις επιπτώσεις της νόσου, αναγνωρίζοντας τον πόνο και τις δυσκολίες τους, και ευαισθητοποιώντας την παγκόσμια κοινότητα.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), υπολογίζεται ότι 400.000 παιδιά και έφηβοι ηλικίας 0-19 ετών διαγιγνώσκονται με κάποια μορφή καρκίνου ετησίως. Σε χώρες υψηλού εισοδήματος, όπου ολοκληρωμένες υπηρεσίες φροντίδας υγείας είναι γενικά προσβάσιμες, πάνω από το 80% των παιδιών με καρκίνο θεραπεύονται σε αντίθεση με χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, όπου θεραπεύονται λιγότερο από το 30%.  Το Ευρωπαϊκό παράρτημα του Childhood Cancer International (CCI) εκτιμά ότι 5.000 παιδιά έως 15 χρονών νοσούν κάθε χρόνο στην Ευρώπη ενώ πάνω από 500.000 άτομα έχουν επιβιώσει από τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας.

Για την ημέρα αυτή επιλέγουμε να διαδώσουμε το μήνυμα του μικρού  Ορέστη για τα παιδιά του κόσμου και τον αδερφό του, Βαγγέλη που κοινοποιήθηκε από την Φλόγα – Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια.

Από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πάργας, οι δύο μαθητές της Γ΄ τάξης, ο Ορέστης και ο αδελφός του Βαγγέλης με το μήνυμά τους δείχνουν ότι η αλληλεγγύη είναι στην πραγματικότητα ένα προνόμιο των παιδιών και για αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι καθοριστικής σημασίας για όλους μας να τα ακούμε περισσότερο από όσο συνηθίζουμε.

«Είναι ευτυχία να βρεθεί το φάρμακο για να γίνουν όλα τα παιδάκια καλά… Μέσα σε αυτά και ο αδερφός μου, ο Βαγγέλης»

έγραψε ο μικρός Ορέστης σε μία φανέλα, φωτογραφία της οποίας ανέβασε στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram ο σύλλογος Φλόγα.