Το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου από τον Πειραιά και την Καβάλα οι πληρότητες στα πλοία προς Μυτιλήνη και Χίο είναι στο 100%, ενώ έχουν εξαντληθεί και τα εισιτήρια για τις οικονομικές θέσεις.

Το «Νήσος Σάμος» και το «Νήσος Ρόδος» προσεγγίζουν τα λιμάνια της Χίου και της Μυτιλήνης με περίπου 750 έως 800 επιβάτες καθημερινά το καθένα. Την Παρασκευή δε και την Κυριακή το κάθε πλοίο προσέγγισε με 1000 έως 1170 επιβάτες.

Ο γνωστός ταξιδιωτικός πράκτορας, Ηλίας Πίκουλος έδωσε αναλυτικά στοιχεία στην κάμερα του «Ν».

Υπολογίζεται ότι το πρώτο 10ήμερο του Αυγούστου έφτασαν στη Μυτιλήνη 9.500 με 10.000 επισκέπτες από τον Πειραιά, ενώ 40% αύξηση παρουσιάζει η κίνηση από τη Βόρεια Ελλάδα σε σχέση με το 2019.

Για τον κ. Πίκουλο τονωτική ένεση στη Λέσβο αποτέλεσε το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ.

Από τη Δευτέρα 16 Αυγούστου ξεκινούν οι επιστροφές των τουριστών, με τα εισιτήρια να έχουν ελαχιστοποιηθεί, ενώ συγκεκριμένες ημέρες (20 και 22 Αυγούστου) έχουν ήδη εξαντληθεί, τόσο οι οικονομικές θέσεις όσο και οι θέσεις καταστρώματος. Πρόβλημα θα υπάρξει και στις αναχωρήσεις οχημάτων προς τη Βόρεια Ελλάδα. Καθώς και το «Διαγόρας» και το «Μύκονος» έχουν πληρότητες ως προς την αναχώρηση.

Το λιμάνι στο Σίγρι επίσης παρουσίασε μεγάλη κίνηση με αφίξεις 400 επιβατών που δεν μπόρεσαν να βρουν εισιτήρια για το λιμάνι της Μυτιλήνης.

Πηγή: stonisi.gr