Θέλοντας να τιμήσουμε το νησί της προσωπικής μας καταγωγής αλλά και της προέλευσης της εφημερίδας μας, αποφασίσαμε να συνδιοργανώσουμε με την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου την 1η Διεπιστημονική Ημερίδα με θέμα “Η θέση της Σάμου: ιστορική, γεωπολιτική και οικονομική προσέγγιση”, όπου θα τοποθετηθούν επί του αντικειμένου τους καταξιωμένοι στο πλαίσιο του νησιού αλλά και πανελλαδικά ομιλητές. Ειδικότερα, οι ομιλητές είναι οι εξής:

  1. Μιχάλης Βελώνης, Φιλόλογος(Α’ ιστορική προσέγγιση): “Σάμος: Ιστορική αναδρομή από το 1850 έως το 1912”.
  2. Εμμανουήλ Βαρβούνης, Καθηγητής Λαογραφίας ΔΠΘ(Β’ Ιστορική προσέγγιση): “Σάμος: Ιστορική αναδρομή από το 1913 έως το 1974”.
  3. Αλέξανδρος Μαλλιάς, Πρέσβης επί τιμή – συγγραφέας(γεωπολιτική προσέγγιση): “Πολιτική συνεννόηση και Εθνική Ασφάλεια”.
  4. Νεκτάριος Σιδηρόπουλος, Οικονομολόγος – συγγραφέας(οικονομική προσέγγιση): “Σάμος : Κίνδυνοι και ευκαιρίες, σε περιβάλλον οικονομικής ύφεσης”.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα το Σάββατο 21 Ιουλίου 2018, ώρα 18:30 στον προαύλιο χώρο της Βιβλιοθήκης Σάμου (Θεμιστοκλή Σοφούλη 47). Μεταξύ άλλων, θα προσφέρουμε διάφορα εδέσματα και φυσικά θα ρέει άφθονα ο παγκοσμίου φήμης σαμιακός οίνος.