Το  φλέγον ζήτημα του μεταναστευτικού- προσφυγικού και τα προβλήματα που έχει προκαλέσει στους κατοίκους της Σάμου συζήτησε με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης,  τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος αλλαγής στην Σάμο  ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης ο οποίος επισκέφτηκε το νησί την Κυριακή προκειμένου να παραβρεθεί σε μια σεμνή τελετή τιμής δύο στελεχών του ΠΑΣΟΚ  που δεν βρίσκονται πια στη ζωή, που διοργάνωσε η Ν.Ε ΚΙΝΑΛ Σάμου.

Ο κ. Χρηστίδης αναφερόμενος στην μεταναστευτική κρίση κατηγόρησε ευθέως την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, οι οποίοι όπως δήλωσε με την υπογραφή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας παρέδωσαν τα κλειδιά της διαχείρισης του στον Ερντογάν.

Αναφερόμενος στους χειρισμούς της κυβέρνησης τόνισε ότι χρησιμοποιεί την επίταξη το πλέον αντιδημοκρατικό μέτρο  για να λύσει το πρόβλημα ενώ  θεωρεί αποσυμφόρηση την μεταφορά των μεταναστών από το ένα σημείο του νησιού στο άλλο.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ ανέφερε ότι η ανασυγκρότηση του κόμματος είναι διαρκής  και μίλησε για τις θεματικές και το οργανωτικό πλαίσιο ενόψει της συνδιάσκεψης του κόμματος.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν ο αείμνηστος καθηγητής Πανεπιστημίου και βουλευτής Κώστας Σοφούλης και ο αείμνηστος αυτοδιοικητικός Λεωνίδας Βασιλιάς από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Τέλος κόπηκε η Πρωτοχρονιάτικη πίτα και ακολούθησε   πολιτική συζήτηση  μεταξύ των μελών και φίλων του Κινήματος αλλαγής.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ