Αναμφισβήτητα το νησί μας απέκτησε έναν καινούργιο χώρο πολιτιστικών δραστηριοτήτων, εναρμονισμένο με την Σαμιώτικη φύση, δίπλα και…μέσα στο αμπέλι, την ελιά και τα αρώματα της υπαίθρου. Στο “Κτήμα Βακάκη” που παράγει κρασιά υψηλής ποιότητας, δημιουργήθηκε ένα μικρό θεατράκι, όπου φιλοξενούνται σχήματα και μεμονωμένοι καλλιτέχνες του νησιού μας και όχι μόνο, γίνονται πολλές πολιτιστικές δραστηριότητες ήπιας μορφής και εκλεκτικής απόλαυσης. Μετά την φιλοξενία προ ημερών του συγκροτήματος ENCARDIA και της Χορωδίας ΗΔΥΛΗ, μετά την ουρανογραφία από την ομάδα των ουρανοπαρατηρητών, το τριήμερο 9-11 Αυγούστου επιφύλαξε αρκετές καλλιτεχνικές εκπλήξεις, ξεκινώντας από την έκθεση φωτογραφίας, ζωγραφικής και γλυπτικής, με την πρωτοποριακή παράθεση των φωτογραφιών πάνω στα κλήματα του παρακείμενου αμπελιού. Πήραν μέρος οι καλλιτέχνες: Χρυσόστομος Γαλαθρής(που είχε και την όλη επιμέλεια της έκθεσης),ε θέμα Cancer Play,Alek Lindus(Κάθαρση), Myrsoula Foukis(Θάλασσα),Νίκος Τσούλος(Από το σκοτάδι στο φως),Julia Mia-Ergon(Σιωπηλά χρώματα του Αιγαίου), Σάρα Λυμπέρη(Χρόνος),Χρήστος Βασιλειάς(Προσμονή), Ραφαηλία Φιλιππάκη(Συνεργός χρωμάτων η ψυχή) και ΄Αννα Ασημίνα(Ζωή σε δεύτερη ευκαιρία). Η Καρλοβασίτισα πιανίστα Κατερίνα Τοπαλούδη χάρισε στους επισκέπτες,ένα ρεπερτόριο με μελωδίες από πασίγνωστα κομμάτια ρετρό, ενώ στο παρακείμενο υποστατικό, ο Νίκος Βακάκης, εξηγούσε τα του κρασιού και κέρναγε από τα κρασιά του.

Το Σάββατο 10/8 η ΄Ερη Ρίτσου θα απαγγείλει… Ρίτσο και την Κυριακή 11/8 η θεατρική ομάδα ΔΟΝΟΥΣΑ θα παρουσιάσει το δρώμενο “Ηλιοδρόμιο” με τις κυρίες Αναστασία Ανδρέαδου και Ελένη Κρανιδιώτη.

Το Κτήμα Βακάκη μπήκε φέτος δυναμικά στο χώρο των πολιτιστικών εκδηλώσεων στον υπέροχο από κάθε άποψη χώρο του, η οικογένεια Βακάκη είναι διατεθειμένη να στηρίξει κάθε καλή προσπάθεια, ο χώρος βρίσκεται σε ένα απίθανο μέρος φυσικής ομορφιάς και όλα εκεί μέσα είναι οργανωμένα στην λεπτομέρεια. Το καλοκαίρι μας είναι μακρύ και ζεστό, ας περιμένουμε την επόμενη έκπληξη.

Φωτογραφίες από την πρώτη βραδιά στην σελίδα μας στο Facebook