Τη μη επαρκή κάλυψη των ιατρικών αναγκών των κατοίκων τριών χωριών της Δυτικής Σάμου «κατήγγειλε» ο κ. Δημήτρης Βολακάκης, Αντιδήμαρχος Δυτικής Σάμου, στην πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή στο 2000FM.

Ο κ. Βολακάκης ανέφερε ότι τόσο ο οικισμός του Μαραθοκάμπου όσο και της Καλλιθέας δεν εξυπηρετούνται επαρκώς από γιατρούς εξαιτίας των εφημεριών τους στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου. «Θέλουμε γιατρό στο Μαραθόκαμπο γιατί ο Μαραθόκαμπος όπως και η Καλλιθέα αντιμετωπίζουμε μεγάλο πρόβλημα το τελευταίο χρονικό διάστημα διότι με τις εφημερίες που καλούνται να κάνουν οι γιατροί στο Κέντρο Υγείας δεν υπάρχει επαρκή υγειονομική κάλυψη. Είναι έκτακτη ανάγκη, είναι θέμα υγείας, θέλουμε καθημερινά γιατρό στον Μαραθόκαμπο» τόνισε.

Ο Αντιδήμαρχος στάθηκε στα μεγάλα κενά που δημιουργήθηκαν στο πρόγραμμα του ιατρείου Μαραθοκάμπου για το μήνα του Δεκεμβρίου. «Είδα το πρόγραμμα του Δεκεμβρίου και έχει τεράστια κενά. Βλέπω σε 2 εβδομάδες από τις 4 εβδομάδες, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, και δεν έχει καθόλου γιατρό. Δεν καλύπτεται καθόλου το ιατρείο του Μαραθοκάμπου. Όπως και με τις εφημερίες που καλείται να κάνει ο γιατρός του Κέντρου Υγείας δεν μπορούμε να έχουμε γιατρό στην Καλλιθέα και τους Δρακαίους».

Επίσης, ο κ. Βολακάκης υπενθύμισε το αίτημα τους για την καθημερινή παρουσία της γιατρού κ. Αμυγδάλου στο ιατρείο του Μαραθοκάμπου όπου θα πραγματοποιεί και τις εφημερίες της και τη μόνιμη διαμονή γιατρού στην Καλλιθέα. «Η κ. Αμυγδάλου κάνει εφημερίες στο ιατρείο Μαραθοκάμπου και κάποιες μέρες στον Κ.Υ. Καρλοβάσου. Αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα και πρέπει να δοθεί λύση. Είναι ένας άλλος γιατρός ο οποίος καλύπτει την Καλλιθέα. Έχει έρθει για να στελεχώσει το ιατρείο της Καλλιθέας από το καλοκαίρι. Πηγαίνει μια φορά Δρακαίους και δυο Καλλιθέα με το ζόρι. Θέλουμε καθημερινά γιατρό. Θέλουμε ο γιατρός της Καλλιθέας να καλύπτει την Καλλιθέα και να μένει εκεί όπως υποχρεούται. Γι’ αυτό υπάρχει και το περιφερειακό ιατρείο που διαθέτει και σπίτι μέσα εκτός από ιατρείο».

Τέλος, ο Αντιδήμαρχος Δυτικής Σάμου αναφέρθηκε στην προσωρινή λύση που δόθηκε για την παροχή νερού στο Μαραθόκαμπο μετά το πρόβλημα με τη θολώτητα. «Δίνουμε νερό εκ περιτροπής. 8 με 1 το πρωί δίνουμε στην περιοχή της Αγίας Τριάδας και κάτω από τον κόμβο τον κεντρικό δρόμο δίνουμε από τη 1 μέχρι την επόμενη μέρα το πρωί» δήλωσε ο κ. Βολακάκης.

Γερολύμου Ελευθερία