ΠΡΟΣ ΤΗΝ:  Κα ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΣΑΜΟΥ

                       Κα ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜΜΕΛΙΟΔΙΚΩΝ ΣΑΜΟΥ

Πληροφορηθήκαμε ότι το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 15.00 μ.μ  θα προσέλθει για ανάκριση στο Δικαστικό μέγαρο Σάμου,  κρατούμενος ο οποίος πάσχει από τη νόσο covid-19. Αν αληθεύει η πληροφορία και με δεδομένο ότι Δικαστής, Εισαγγελέας, γραμματέας, συνοδοί Αστυνομικοί και Δικηγόροι θα εκτεθούν σε κίνδυνο και γενικά  όλοι οι συμμετέχοντες στα στάδιο της ανάκρισης,  θεωρούμε απαραίτητο να τηρηθούν  από τους αστυνομικούς και την Εισαγγελία όλα τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται από το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Μας προξενεί εντύπωση το γεγονός ακόμα πως και γιατί προσέρχεται στην ανάκριση άτομο το οποίο διαγνώστηκε με τη νόσο πριν από δύο ημέρες. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ υποχρεωτικά θα πρέπει αυτός να τεθεί σε καραντίνα για 15 ημέρες. 

Σε κάθε περίπτωση κρίνουμε απαραίτητο να απολυμανθεί  η αίθουσα στην οποία θα διενεργηθεί η ανάκριση και φυσικά πριν την είσοδο στο δικαστικό μέγαρο των εμπλεκομένων σε αυτή τη διαδικασία να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία θερμομέτρησης.

Σε κάθε περίπτωση με την περαίωση της ανάκρισης θα πρέπει οι συμμετέχοντες στη διαδικασία καθώς και οι  αστυνομικοί από τις Υπηρεσίες που διαχειρίστηκαν το περιστατικό να υποβληθούν σε  εξετάσεις σε δημόσιες δομές υγείας και να απέχουν των καθηκόντων τους προληπτικά.

Τέλος, στους χώρους των Υπηρεσιών, όπου έλαβαν χώρα οι προανακριτικές ενέργειες, καθώς και στα υπηρεσιακά οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν για τις μετακινήσεις κρίνουμε σκόπιμο να πραγματοποιηθεί άμεσα απολύμανση.

                          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.ΣΑΜΟΥ

 

                             ( ΚΟΛΛΑΡΟΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ )