Μια υπέροχη, άρτια οργανωμένη και συγκινησιακά φορτισμένη βραδιά μνήμης στον μεγάλο απόντα Τηλαύγη Δημητρίου, λίγο πριν την συμπλήρωση ενός χρόνου από την εκδημία του, οργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων του Μουσείου Ναυτικών και Ναυπηγικών Τεχνών Αιγαίου, που βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσής του στο Ηραίο. ΄Ηταν εκεί φίλοι, συνεργάτες, άνθρωποι με σεβασμό στην μνήμη του, αυτού που αφιέρωσε την ζωή του στην πολιτισμική αναβάθμιση του νησιού μας, και που, παρά τις όποιες περί του αντιθέτου, απόψεις, ποτέ δεν είχε καλή σχέση με τον υλικό πλούτο, γιατί ήταν ψυχικά πάμπλουτος.

Αφορμή για την εκδήλωση, η συμβολή του Τηλαύγη Δημητρίου στην ιδέα αλλά και την περαιτέρω προσπάθεια δημιουργίας του μουσείου και της διάσωσης όσων παραδοσιακών σκαριών ξέφυγαν από την λαίλαπα των ευρωπαϊκών οδηγιών και της φθοράς του χρόνου.

Μίλησαν γι΄ αυτόν, για την γνωριμία τους και την συνεργασία μαζί του, ο πρόεδρος του συλλόγου, γνωστός για τις επί χρόνια προσπάθειές του κ.Κώστας Δαμιανίδης, ο πρώην προϊστάμενος των ΓΑΚ Σάμου, επί χρόνια φίλος και συνεργάτης του Τηλαύγη κ.Χρήστος Λάνδρος, ο επίσης συνεργάτης και φίλος του, πρών σχολικός σύμβουλος και συγγραφέας κ.Βαγγέλης Δημητριάδης, η συγγραφέας κα ΄Ελσα Χίου, που συγκίνησε όλους με τον τρόπο που περιέγραψε την προσωπικότητα του Τηλαύγη Δημητρίου. Αμέσως μετά ο Τηλαύγης καλωσόρισε τους φίλους του έστω και από οθόνης, καθώς προβλήθηκε 10λεπτο βίντεο με αποσπάσματα από παλιές εκπομπές και συνεντεύξεις του και την βραδιά έκλεισε με το ιστορικό του Μουσείου, από την σύλληψη της ιδέας μέχρι σήμερα που όλοι ελπίζουμε και όλοι πρέπει να νοιαστούμε για να τεθεί σε λειτουργία, από την επί 30ετία συνεργάτη του και ψυχή του Πνευματικού Ιδρύματος Σάμου “Νικόλαος Δημητρίου” κα Ματρώνη Κτίστου. Την συζήτηση συντόνισε άψογα ο δημοσιογράφος κος Μάνος Στεφανάκης.