Σε μια τελετή που γέννησε ελπίδες για την αναβίωση του ερυθροσταυρικού κινήματος στο νησί, σε μια κατάμεστη από εθελοντές αλλά και πολίτες, αίθουσα του Δήμου, το Περιφερειακό Τμήμα Σάμου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, άφησε πίσω του τις δυσκαμψίες και τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις του παρελθόντος και έδειξε δια στόματος της νέας υπεύθυνης, αλλά και την πολυπληθή παρουσία των εθελοντών του, ότι έχει μέλλον και μάλιστα λαμπρό.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη π.Γεώργιος Αρχοντούλης,εκπρόσωπος της Κεντρικής διοίκησης του Ε.Ε.Σ.η κα Δέσποινα Φιλιππιδάκη,η πρόεδρος του τμήματος Σάμου κα Βασιλεία Σίδερη,η τομεάρχης Νοσηλευτικής κα Παρασκευή Φελέκη, ενώ την παρουσίαση της ιστορίας και των δράσεων έκανε η υπεύθυνη του παραρτήματος κα Αναστασία Μυλωνά, ενώ παρέστη και ο πρόεδρος του παραρτήματος Αλεξάνδρειας Ημαθίας του Ε.Ε.Σ. συμπατριώτης μας τ.συμβολαιογράφος Κωνσταντίνος Στεφανάκης.

Στην εκδήλωση έγινε η απονομή των πτυχίων στους νέους εθελοντές που αποφοίτησαν από την έκτη τάξη σεμιναρίων, όπως επίσης έγινε απονομή βεβαιώσεων σε εθελοντές ταχύρρυθμης εκπαίδευσης και απονομή πιστοποιήσεων πρώτων βοηθειών, αλλά και βραβεύσεις ανθρώπων και φορέων που είχαν προσφέρει σημαντική βοήθεια κατά την προσφυγική κρίση του 2015, όπως ο Δήμος Σάμου, ο Ενιαίος Οινοποιητικός Συνεταιρισμός και ιδιώτες όπως ο κ.Κων/νος Αστυπαλιώτης.

Στο τέλος της εκδήλωσης όλο το ακροατήριο έψαλε τον Εθνικό ΄Υμνο και έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, την οποία ευλόγησαν ο αρχ.επίτροπος της Ι.Μητροπόλεως π.Γεώργιος Αρχοντούλης συνοδευόμενος από τον π.Δημήτριο Ρηγάκη.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση στην σελίδα μας στο Facebook