Μια πολύ συγκινητική βραδιά για ένα θέμα τόσο σημαντικό όπως η δωρεά μυελού των οστών, από ανθρώπους που εθελοντικά προσπαθούν, με μικρή δυστυχώς ανταπόκριση διοργάνωσε το Σάββατο 2/12 το βράδυ στο Αμφιθέατρό της η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, μαζί με το τμήμα Αιμοδοσίας  του Γενικού Νοσοκομείου και τον Σύλλογο «΄Οραμα Ελπίδας», με τίτλο «Σώσε μια ζωή. Γίνε κι εσύ δότης μυελού των οστών», με στόχο την ενημέρωση και την εγγραφή νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών και αιμοποιητικών κυττάρων.

Την εκδήλωση άνοιξε η διευθύντρια του τμήματος αιμοδοσίας του Νοσοκομείου μας κα Βάσω Ευστρατίου, που παρουσίασε τους ομιλητές μετά από έναν σύντομο χαιρετισμό του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου Νίκου Κατρακάζου. Μίλησαν κατά σειρά, με λίγα αλλά ουσιαστικά λόγια ο κος Στέλιος Γραφάκος, Παιδίατρος-Αιματολόγος-Ογκολόγος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, διευθυντής Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των οστών του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» και επιστημονικός διευθυντής του συλλόγου «΄Οραμα Ελπίδας» και η κα Ιωάννα Βαρελά, Βιολόγος, υπεύθυνη για το αρχείο των εθελοντών δοτών μυελού των οστών, συνεργάτις του συλλόγου «΄Οραμα Ελπίδας».

Η κορύφωση της συγκίνησης ήταν όταν δύο γυναίκες, συμπατριώτισές μας, που υπεβλήθησαν σε μεταμόσχευση, περιέγραψαν στιγμές από την εμπειρία τους με την νόσο και την θεραπεία της, η κα Νίκη Μακρή, φιλόλογος, 22 χρόνια μετά την μεταμόσχευση και η κα Μαρία Ρήγα 3 χρόνια μετά.

Μετά το τέλος και την επίδοση αναμνηστικών στους δύο προσκεκλημένους από τον αντιπεριφερειάρχη, ο κ.Γραφάκος, απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού. ΄Ακρως συγκινητικό και το οπτικό υλικό που προβλήθηκε από διάφορες περιπτώσεις κυρίως παιδιών που θεραπεύτηκαν, όπως και ένα βίντεο, με την πρώτη εθελόντρια μυελού των οστών στην Ελλάδα.

Παρέστησαν εκτός από τον αντιπεριφερειάρχη κ.Κατρακάζο, ο π.Δημήτριος Ρηγάκης, εκπροσωπώντας τον Μητροπολίτη,ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ.Γιώργος Κυριαζής, ο Ταξίαρχος διοικητής της 79 ΑΔΤΕ,ο πρόεδρος του Λιμ.Ταμείου κ.Ελισσαίος Μαυρατζώτης, πολλοί αξιωματικοί, το προσωπικό του τμήματος αιμοδοσίας, καθώς και στελέχη του Ερυθρού Σταυρού, που παρελάμβαναν τις αιτήσεις όσων ήθελαν να γίνουν δότες.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK