Συνεδρίασε την Δευτέρα 16/12 το δημοτικό συμβούλιο ανατολικής Σάμου, με πολλά θέματα στην ημερήσια διατάξή του. Στα θέματα Π.Η.Δ. συζητήθηκαν τα προβλήματα της στελέχωσης και της έλλειψης υλικοτεχνικών μέσων της αστυνομικής δύναμης στην περιοχή ευθύνης της Α.Δ.Σάμου,παρουσία τριμελούς αντιπροσωπείας τουδ.σ. της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Σάμου. Στην αρχή ο αντιδήμαρχος Γ. Διονυσίου αναφέρθηκε στην επιβολή  διοικητικής οφειλής ύψους 199.000 € για το κτίριο Μπήτς Φρόντ στο Καρλόβασι και τις ενέργειες που έγιναν να αποκρουστεί η επιβολή,λόγω αναρμοδιότητας πλέον του δήμου ανατολικής Σάμου. Επίσης ενημέρωσε για έγγραφα  που εστάλησαν στις υπηρεσίες για κοντέϊνερς, χημικές τουαλέτες κλπ. στην ευρύτερη περιοχή του ΚΥΤ αλλά και σε ενοικιασμένα καταστήματα από ΜΚΟ στην πόλη.Ο αντιδήμαρχος κ. Μητσός ενημέρωσε για το νερό των  Μυτιληνιών και το αρσενικό που εντοπίστηκε και τις άμεσες ενέργειες που έγιναν.Κατήγγειλε ότι την νύχτα κάποιοι άλλαζαν την ροή του νερού από την δεξαμενή με μπάϊ-πας βάνες,χωρίς να περνά από το ειδικό φίλτρο και προειδοποίησε πως αν βρεθούν παραβιασμένα τα λουκέτα που τοποθετήθηκαν θα καταφύγει στον Εισαγγελέα. Επίσης αναφέρθηκε στην εγκατάσταση στην νεροτρουβιά που 5 χρόνια δεν λειτουργεί και που μπορεί να λύσει το πρόβλημα.΄Εκανε επίσης καταγγελία για δελτίο τύπου της Λ.Συσπείρωσης,που περιείχε ανακρίβειες και υπερβολές σχετικά με την δημ.αρχή και την ύδρευση των Μυτιληνιών. Για το ίδιο θέμα μίλησαν επίσης οι κκ   Καρβελάς,να μπει παροχή στο δημ.σχολείο και δημόσια από γεώτρηση και  Καρράς για  διαρροές λόγω εγκατάλειψης του έργου τουδικτύου.  Ο κ. Κατρακάζος ρώτησε τον δήμαρχο τι γίνεται με τον ΧΥΤΑ και αν υπάρχουν νεώτερες εξελίξεις για το μεταναστευτικό. Απάντησε ο  Δήμαρχος:Καμμία ενημέρωση από κράτος, επίκειται συνεδρίαση ΠΕΔ για συντονισμό των αυτοδιοικήσεων του Β.Αιγαίου.Ο αντιδήμαρχος κ.   Μητσός απάντησε πως αναμένεται αναφορά για το ΧΥΤΑ από ειδικούς, ενώ μίλησαν για τα θέματα οι κκ  Χ”χριστοδούλου, για ανακύκλωση,  Ζάχαρης για νερό, ανακυκλωση, Βακράς  για το κλειστό Βαθέος.

Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στην κα   Μαυρίδου, πρόεδρος Ε.Α.Σ.που αναφέρθηκε στα προβλήματα των αστυνομικών.       (Δύναμη αστυνομικών,έλλειψη οχημάτων,υλικοτεχνικών). Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους αστυνομικούς εξάροντας το έργο τους και υποσχέθηκε ο δήμος να συνδράμει όσο μπορεί στην επίλυση κάποιων πρακτικών προβλημάτων. Για το θέμα των αστυνομικών μίλησαν οι κκ. Μητσός, Κιάσσος, Μάρκου ,   Ζάχαρης, Αρβανίτη και Κολλάρος για ανακοινώσεις και  δ.τ. της α.δ. για ημεδαπούς και αλλοδαπούς.

Στη συνέχεια το δ.σ. μπήκε στην συζήτηση των θεμάτων της Η.Δ. :  1ο Θέμα: Εισήγηση του ειδ.συμβούλου του δημάρχου Ανδρέα Σκάλκου για μνημόνιο συνεργασίας δήμου-Πανεπιστημίου.Η  Λ.Σ. απέρριψε το μνημόνιο, ενώ υπέρ τάχθηκαν οι κκ.  Χ”χριστοδούλου,  Ζάχαρης   Μάρκου και ο   δήμαρχος.

2ο Θέμα: Η  Εισήγηση του  δημάρχου για την μετονομασία του δήμου, στο οποίο τοποθετήθηκαν οι επικεφαλής και   δευτερολόγησε ο  δήμαρχος. Η Λ.Σ.χαρακτήρισε άκαιρη την συζήτηση.

Η συνεδρίαση του δ.σ. διεκόπη για την Τρίτη το βράδυ για συζήτηση των υπόλοιπων θεμάτων, παρελθούσης της ώρας.