Την 14η συνεδρίασή του για το 2018 πραγματοποίησε το δημοτικό συμβούλιο Σάμου, χωρίς ιδιαίτερα σημαντικά θέματα στην ημερήσια διάταξη, αλλά με ενδιαφέρουσα διαδικασία ερωτήσεων και προτάσεων πριν την ημερήσια διάταξη. Στην αρχή της συνεδρίασης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον θάνατο του πρώην αντιδημάρχου Βαθέος Θεόδωρου Κοχλιού, που απεβίωσε πρόσφατα στο εξωτερικό, αλλά και για τον αιφνίδιο θάνατο του επί δύο θητείες δημ.συμβούλου, γεωπόνου Ζαφείρη Καραδημητρίου, που απεβίωσε την Τρίτη 30/10 το πρωί από ανακοπή.

Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης κατέθεσε πρόταση για ψήφιση, σχετικά με την άρνηση του δ.σ. για παραχώρηση περιουσίας του δήμου στην ΕΤΑΔ του Υπερταμείου. Στο θέμα τοποθετήθηκαν ο δήμαρχος και η Λαϊκή Συσπείρωση.Ψηφίστηκε ομόφωνα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε πρόταση που αφορούσε τις ανάγκες των σχολείων Ανω Βαθέος και 3ο πόλεως Σάμου, όπου θα φιλοξενηθούν προσφυγόπουλα μετά το τέλος του ωραρίου.Επίσης διαβάστηκε ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων Α.Βαθέος. Στο θέμα παρενέβη ο δημ.σύμβουλος και διευθυντής του 3ου Δ.σχολείου, που έκανε μια συγκλονιστική τοποθέτηση, για την κατάσταση που επικρατεί με τα σχολεία και την υποδοχή των προσφυγόπουλων.

Συνεχίστηκε η διαδικασία υποβολής ερωτήσεων. Πρώτα πήραν τον λόγο οι επικεφαλής των παρατάξεων και στη συνέχεια δημοτικοί σύμβουλοι.

Αποφασίστηκε να συγκροτηθεί επιτροπή διαπαραταξιακή για να επιδιώξει συνάντηση με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής για το θέμα της αποσυμφόρησης.